Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lyckoviken (säsong 2)

Lyckoviken (säsong 2)

  • 8 x 42 min
  • Drama
  • Viaplay
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
17 januari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
17 januari 2021

Fler intriger i Hammarvik under andra säsongen.

Året på Viaplay börjar med ett återbesök i den morddrabbade lilla staden Hammarvik och säsong två av deckardrottningen Camilla Läckbergs såpa Lyckoviken. En säsong som bjuder på nya intriger och relationsproblem.

  • Skapare:
    Camilla Läckberg
  • I rollerna:
    Disa Östrand, Martin Stenmarck, Lisa Henni, Ella Rappich m.fl

I slutet på första säsongen vändes allt upp och ner i Hammarvik och mordutredningarna som påbörjades fick kastas om helt och hållet, med nya misstankar. Trots att Hammarvik inte är en särskilt stor stad är det mycket som händer i det lilla samhället, och den stora frågan kvarstår: vem är seriemördaren som härjar i staden?

Klar höjning från första säsongen. 

Efter att ha sett första säsongen av "Lyckoviken" var jag långt ifrån imponerad. När Viaplay meddelade att en ny säsong skulle släppas i början av 2021 hade jag därför låga förväntningar. Men redan under första avsnittet blev jag positivt överraskad. Det står tidigt klart att Lyckoviken säsong 2 är en rejäl höjning. 

Precis som i första säsongen hamnar relationerna och människorna i Hammarvik i främst fokus. Men den här gången har intrigerna, som kantas av svek, otrohet och känslor, mer djup och känsla. Medan första säsongens behållning var mordgåtan, är nu hela paketet betydligt mer engagerande. I takt med fler mångbottnade intriger är också mordgåtan mer komplicerad. 

MER LÄSNING:

Recension – Lyckoviken (säsong 1)

Precis som handlingen har även skådespelarinsatserna förbättrats. Framförallt känns Martin Stenmarck mer trygg och naturlig framför kameran. Den övriga ensemblens insatser som påminde om mexikanska telenovelas är nu nedtonade och bjuder på mer trovärdighet. 

Det är glädjande att se "Lyckoviken" höja sig på flera plan. Trots att det är en bit kvar till de högsta betygen håller andra säsongen hela vägen. Den lovar gott för en eventuell fortsättning i Hammarvik.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL