Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Michael Douglas i The Kominsky Method. Foto: Netflix.

The Kominsky Method (säsong 3)

  • 6 x 30 min
  • Komedi
Andreas Ziegler | Recension
01 juni 2021
Andreas Ziegler | Recension
01 juni 2021

Inte lika bra utan Arkin.

Tredje säsongen blev den sista för "The Kominsky Method". Det är en fortsatt varm och rolig TV-serie, som dessvärre inte är lika bra utan Alan Arkin.

  • Skapare:
    Chuck Lorre
  • I rollerna:
    Michael Douglas, Kathleen Turner, Sarah Baker, Paul Reiser m.fl.

Den självupptagne och smått odräglige skådespelar-coachen Sandy Kominsky (Michael Douglas) står inför nya utmaningar i den tredje och sista säsongen av "The Kominsky Method". Relationen med hans dotter, Mindy (Sarah Baker) kompliceras nu inte bara av hennes åldrande fästman, Martin (Paul Reiser), utan även av att Sandys ex-fru, Roz (Kathleen Turner) kommer till stan.

De två första säsongerna av "The Kominsky Method" var centrerade kring en bromance mellan Sandy och hans agent, Norman (Alan Arkin). De två gamla herrarna satt och hade filosofiska och stundtals cyniska konversationer om livet och döden. Det var detta som gjorde serien så bra. Arkin är inte med i tredje säsongen och när seriens centrala relation försvinner är det inte längre lika bra, rent ut sagt.

Sandy får även ansvara för ett dödsbo och jagas ständigt av giriga släktingar, vilket är en storyline som mest känns tröttsam.

Sista avsnittet känns dessutom en smula jäktat. Samtidigt känns avslutningen som den ska göra i en bra TV-serie: karaktärerna har utvecklats till att bli bättre än de var i början av serien.

Kär återförening av Douglas och Turner.

The Kominsky Method
Foto: Netflix

Manuset är fortsatt välskrivet. Dialogen är fortfarande lustig, värmande och insiktsfull. Douglas får dessutom en lysande motspelerska i Kathleen Turner, som han gjorde tre filmer med på 80-talet. Kemin mellan dem har mognat på bästa möjliga sätt.

De bjäbbar ständigt och verkar vara oense och fullkomligt ense på samma gång vid många tillfällen. Roz belyser Sandys brister på lite nya vis och får honom faktiskt att växa som person, vilket Norman aldrig bidrog till under de två första säsongerna.

Jag hade gärna sett att "The Kominsky Method" fick avslutas som den började, med två gamla gubbar som sitter och snackar skit i samma restaurang de har besökt i femtio år. Kemin mellan Douglas och Turner gör dock även sista säsongen klart sevärd.

MER LÄSNING:
Bästa serierna på Netflix 2021
Nya serier 2021

NÄSTA ARTIKEL