Den tunna blå linjen. Foto: Anagram

Nya serier 2021 - Bästa serietipsen!

Sebastian Ahokas | Lista
01 januari 2021
Sebastian Ahokas | Lista
01 januari 2021

En hel del spännande väntar nästa år.

Nu lämnar vi 2020 bakom oss och blickar fram mot ett nytt år och massa nya serier som väntar. Det är en hel del storslagna och efterlängtade serier vi har att se fram emot.

Trots ett 2020 som präglats av en pandemi, stängda biografer och uppskjutna premiärer så har det inte stoppat världens seriemakare från att jobba. Om 2020 var ett bra år sett till vilka serier som kom, så ser 2021 ut att nästan kunna bli bättre. Titta bara vilka serier och säsonger vi har att se fram emot under det kommande året. 

Loki (Disney+)

Disney slår verkligen på stort under året som väntar. Listan hade kunnat innehålla enbart serier från Disney+ och den hade ändå varit bra. En av serierna som vi väntar på att få se på den relativt nylanserade streamingtjänsten är Loki. Serien handlar om Marvel Comics-karaktären med samma namn och väntas ha en hel del kopplingar från filmerna i franchisen.

Premiär: maj 2021

Foto: Disney

Wandavision (Disney+)

Även listans nästa serie hittar vi på Disney+. Till skillnad från Loki behöver vi inte vänta särskilt länge på att få se Wandavision som har premiär redan under årets första månad. I serien får vi följa superhjältarna Wanda Maximoff och Vision i deras förortsliv som snabbt kommer att kastas om.

Premiär: 15 januari

Foto: Disney

Parasite (HBO)

Den omåttligt hyllade, populära och prisade filmen från Sydkorea blir nu till miniserie som kommer att visas på HBO. Filmens regissör Bong Joon Ho har tillsammans med Adam McKay utvecklat sin Oscarsprisade film till en miniserie. För den som inte har sett filmen så handlar den kortfattat om en fattig familj som betjänar en rikare familj och är med om en del trista händelser och konsekvenser. 

Premiär: TBD

Foto: CJ Entertainment/Barunson E&A

Clark (Netflix)

Listans första svenska serie är baserad på den ökände brottslingen Clark Olofssons självbiografi. Netflix-serien väntas ha en stjärnfylld ensamble med skådespelare som Bill Skarsgård i huvudrollen. Dessutom medverkar Adam Lundgren, Björn Gustafsson och Wilhelm Blomgren för att nämna några namn.

Premiär: TBD

Foto: Damon Baker/Henrik Halvarsson/Netflix

Den tunna blå linjen (SVT Play)

Under 2020 var SVTs stora dramasatsning den mycket omtalade och hyllade serien Kalifat. Där fick vi ta del av livet i IS-kontrollerade landet Syrien. I år får vi ta del av livet som polis när SVTs dramaavdelning bjuder oss på en serie om polisernas hårda vardag och kamp i ett fiktivt Malmö. I mitten av januari har serien premiär.

Premiär: 17 januari 2021

Foto: Anagram

Young Royals (Netflix)

Listans tredje och sista bidrag från Sverige är en serie som på förhand har hamnat något under radarn, men som har möjlighet till att bli något riktigt bra. Det grundar sig mycket i att serien regisseras av det nya stjärnskottet Rojda Sekersöz (En komikers uppväxt) och Erika Calmeyer (The Weight of Spring). Serien handlar om elever på en prestigefylld internatskola och beskrivs som ett svenskt coming of age-drama.

Premiär: TBD

Foto: Netflix

Halo (Showtime)

Det verkar onekligen vara populärt att göra filmer och serier baserade på tv-spel. Efter produktioner om spel som The Witcher och Assassins Creed kommer nu en serie om det klassiska spelet Halo. Serien som släpps på Showtime väntas fokusera på 2500-talets krig mellan FNs rymdkommando och The Covenant. I huvudrollen som Master Cheif hittar vi Pablo Schreiber (Den of Thieves).

Premiär: Första kvartalet 2021

Pablo Schreiber i "Den of Thieves". Foto: STXfilms

The Wheel of Time (Amazon Prime)

Som en sorts post-Game of Thrones och pre-Lord of the Rings kommer The Wheel of Time till Amazon Prime. Serien som är baserad på James O. Rigney Jr populära fantasy-bokserie med samma namn. Huvudrollen spelas av Rosamund Pike som ska hitta Draken återfödd i hopp om att denne ska kunna förena mänskligheten och stoppa Skuggan.

Premiär: TBD

Foto: @wheeloftimes/Twitter

Resident Evil: Infinite Darkness (Netflix)

Ännu en serie baserad på ett tv-spel. När Netflix på nytt gör ett försök att få tv-spelens värld till tv-seriens värld gör man det i form av det klassiska zombiespelet Resident Evil. Serien sägs fokusera på karaktärerna Leon S. Kennedy och Claire Redfield från Resident Evil 2. Dessutom väntas Netflix komma med ytterligare en serie baserad på spelserien. Men det är ännu oklart när den väntas komma. Till skillnad från årets serie är den inte animerad. 

Premiär: TBD

Foto: Netflix

Lord of the Rings (Amazon Prime)

Sist men inte minst på listan över serier som vi väntar på under året hittar vi Lord of the Rings, såklart. Serien har hypeats upp till skyarna likt ingen annan serie så fort som den blev officiell. Efter vad som känts som en evighet av väntan ska det nu alltså äntligen vara dags. Serien som är baserad på J.R.R. Tolkiens böcker sägs vara den mest påkostade serien någonsin och är stjärnfylld till bredden. Både i produktionsteamet och skådespelargruppen.

Premiär: TBD

Foto: @LOTRonPrime/Twitter

Säsonger vi väntar på

- I think you should leave, säsong 2 (Netflix)

- Cobra Kai, säsong 3 (Netflix) 

- The Witcher, säsong 2 (Netflix)

- The Expanse, sägong 6 (Amazon Prime)

- The Handmaid's Tale, säsong 4 (HBO)

- Solsidan, säsong 7 (TV4/Cmore)

- Stranger Things, säsong 4 (Netflix)

- Riverdale, säsong 5 (Netflix)

- The Mandalorian, säsong 3 (Disney+)

- Big Mouth, säsong 5 (Netflix)

Detta är självklart bara ett axplock av alla stora och hypeade serier som väntas komma under året. Är det några serier som du längtar efter, men som inte finns med i listan?