Nya serier 2021 - Bästa serietipsen!

Nya serier 2021 - Bästa serietipsen!

Sebastian Ahokas
Uppdaterad 15 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 01 januari 2021 kl. 19:01

En hel del spännande väntar nästa år.

Nu lämnar vi 2020 bakom oss och blickar fram mot ett nytt år och massa nya serier som väntar. Det är en hel del storslagna och efterlängtade serier vi har att se fram emot.

Trots ett 2020 som präglats av en pandemi, stängda biografer och uppskjutna premiärer så har det inte stoppat världens seriemakare från att jobba. Om 2020 var ett bra år sett till vilka serier som kom, så ser 2021 ut att nästan kunna bli bättre. Titta bara vilka serier och säsonger vi har att se fram emot under det kommande året. 

Nya serier 2021 på Netflix:

Clark (Netflix)

Listans första svenska serie är baserad på den ökände brottslingen Clark Olofssons självbiografi. Netflix-serien väntas ha en stjärnfylld ensamble med skådespelare som Bill Skarsgård i huvudrollen. Dessutom medverkar Adam Lundgren, Björn Gustafsson och Wilhelm Blomgren för att nämna några namn.

Premiär: Ännu inte känt

Young Royals (Netflix)

Listans tredje och sista bidrag från Sverige är en av nya serier 2021 som på förhand har hamnat något under radarn, men som har möjlighet till att bli något riktigt bra. Det grundar sig mycket i att serien regisseras av det nya stjärnskottet Rojda Sekersöz (En komikers uppväxt) och Erika Calmeyer (The Weight of Spring). Serien handlar om elever på en prestigefylld internatskola och beskrivs som ett svenskt coming of age-drama.

Premiär: Ännu inte känt

 

Foto: Netflix

Resident Evil: Infinite Darkness (Netflix)

Bland nya serier 2021 hittar vi ännu en baserad på ett TV-spel. När Netflix på nytt gör ett försök att få tv-spelens värld till tv-seriens värld gör man det i form av det klassiska zombiespelet Resident Evil. Serien sägs fokusera på karaktärerna Leon S. Kennedy och Claire Redfield från Resident Evil 2. Dessutom väntas Netflix komma med ytterligare en serie baserad på spelserien. Men det är ännu oklart när den väntas komma. Till skillnad från årets serie är den inte animerad. 

Premiär: Ännu inte känt

 

Foto: Netflix

Fler tips på serier 2021:

Den tunna blå linjen (SVT Play)

Under 2020 var SVTs stora dramasatsning den mycket omtalade och hyllade serien Kalifat. Där fick vi ta del av livet i IS-kontrollerade landet Syrien. I år får vi ta del av livet som polis när SVTs dramaavdelning bjuder oss på en serie om polisernas hårda vardag och kamp i ett fiktivt Malmö.

Premiär: 17 januari 2021

 

Foto: SVT

Loki (Disney+)

Disney slår verkligen på stort under året som väntar. Listan hade kunnat innehålla enbart serier från Disney+ och ändå vara bra. En av nya serier 2021 som vi väntar på att få se på den relativt nylanserade streamingtjänsten är Loki. Den handlar om Marvel Comics-karaktären med samma namn och väntas ha en hel del kopplingar till filmerna i franchisen.

Premiär: maj 2021

 

 

Foto: Disney

Wandavision (Disney+)

Även listans nästa serie hittar vi på Disney+. Till skillnad från Loki behöver vi inte vänta särskilt länge på att få se Wandavision som har premiär redan under årets första månad. I serien får vi följa superhjältarna Wanda Maximoff och Vision i deras förortsliv som snabbt kommer att kastas om.

Premiär: 15 januari

 

 

Foto: Disney

Parasite (HBO)

Den omåttligt hyllade, populära och prisade filmen från Sydkorea blir nu till miniserie som kommer att visas på HBO. Filmens regissör Bong Joon Ho har tillsammans med Adam McKay utvecklat sin Oscarsprisade film till en miniserie. För den som inte har sett filmen så handlar den kortfattat om en fattig familj som betjänar en rikare familj och är med om en del trista händelser och konsekvenser. Om inte det här är en av nya serier 2021 att se fram emot så vet inte vad vilken som skulle vara det. 

Premiär: Ännu inte känt

 

Foto: CJ Entertainment/Barunson E&A

Halo (Showtime)

Det verkar onekligen vara populärt att göra filmer och serier baserade på tv-spel. Efter produktioner baserade på spel som The Witcher och Assassins Creed kommer nu en serie om det klassiska spelet Halo. Serien som släpps på Showtime väntas fokusera på 2500-talets krig mellan FNs rymdkommando och The Covenant. I huvudrollen som Master Chief hittar vi Pablo Schreiber (Den of Thieves). 

Premiär: Första kvartalet 2021

Pablo Schreiber i "Den of Thieves". Foto: STXfilms

The Wheel of Time (Amazon Prime)

Som en sorts post-Game of Thrones och pre-Lord of the Rings kommer The Wheel of Time till Amazon Prime. Serien som är baserad på James O. Rigney Jr:s populära fantasy-bokserie med samma namn. Huvudrollen spelas av Rosamund Pike som ska hitta Draken återfödd i hopp om att denne ska kunna förena mänskligheten och stoppa Skuggan. En av nya serier 2021 du ser fram emot? Vi vet att vi gör!

Premiär: Ännu inte känt

Foto: @wheeloftimes/Twitter

Lord of the Rings (Amazon Prime)

Sist men inte minst på listan över serier som vi väntar på under året hittar vi Lord of the Rings, såklart. Serien har hajpats upp till skyarna likt ingen annan serie så fort som den blev officiell. Efter vad som känts som en evighet av väntan ska det nu alltså äntligen vara dags. Serien som är baserad på J.R.R. Tolkiens böcker sägs vara den mest påkostade serien någonsin och är stjärnfylld till bredden. Både i produktionsteamet och skådespelargruppen.

Premiär: Ännu inte känt

Nya säsonger 2021 vi väntar på:

- I think you should leave, säsong 2 (Netflix)

- Cobra Kai, säsong 3 (Netflix) 

- The Witcher, säsong 2 (Netflix)

- The Expanse, sägong 6 (Amazon Prime)

- The Handmaid's Tale, säsong 4 (HBO)

- Solsidan, säsong 7 (TV4/Cmore)

- Stranger Things, säsong 4 (Netflix)

- Riverdale, säsong 5 (Netflix)

- The Mandalorian, säsong 3 (Disney+)

- Big Mouth, säsong 5 (Netflix)

Listan rymmer förstås bara ett axplock av alla efterlängtade nya serier 2021. Är det några serier som du längtar efter, men som inte finns med i listan? 

För fler listor --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL