Vi har sett Squid Game: The Challenge – ”Kan bli riktigt, riktigt bra”

Vi har sett Squid Game: The Challenge – ”Kan bli riktigt, riktigt bra”

  • 10 x 50 min
  • Reality
  • Netflix
Moa  Andersson
21 november 2023 kl. 20:11
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Nya tappningen "Squid Game: The Challenge" – välgjord och spännande

"Squid Game: The Challenge" har idag premiär på Netflix och är en reality baserad på originalserien "Squid Game". Frågan är om den nya tappningen lever upp till den föregående succén.

Den 22 november är det äntligen premiär för den nya realityserien Squid-Game: The ChallengeNetflix. En ny version och tolkning av den hyllade sydkoreanska TV-serien Squid Game, som hade premiär den 17 september 2021, fast nu i form av en reality. 456 deltagare sätter sina färdigheter, och sin karaktär, på prov för att vinna en stor summa pengar.

Vi har sett Squid Game: The Challenge – ”Kan bli riktigt, riktigt bra”
"Squid Game: The Challenge" kommer nu till Netflix. Foto: Netflix

Prissumman i nya realityn – slår rekord inom realitygenren

Hundratals deltagare i likadana kläder försöker nå mållinjen i den första leken, som är en kopia av en lek från Squid Game. En vinst på 4,56 miljoner dollar ligger i den slutgiltiga potten och deltagarna tävlar genom en serie olika spel inspirerade av den ursprungliga showen – plus överraskande nya tillägg.

Det är en prissumma som streamingtjänsten menar slår rekord inom realitygenren. Deltagarnas strategier, allianser och karaktärer kommer att sättas på prov medan konkurrenterna elimineras runt dem.

Vi har sett Squid Game: The Challenge – ”Kan bli riktigt, riktigt bra”
Foto: Netflix

Hur agerar egentligen "vanliga" människor i "Squid Game"-miljön?

Det är intressant att se hur "vanliga" människor reagerar i en tävling som är baserad på en så pass brutal originalserie. Hur kommer de anpassa sig till miljön och de speciella omständigheterna? Personligen är jag otroligt taggad på att se fortsättningen av den nya tappningen av Squid Game i reality-format, där är en blandning av olika människor i olika åldrar deltar. Jag är nämligen en av alla dem som sträckkollade Squid Game när den hade premiär 2021.

Om programmet lever upp till Squid Game-succén återstår helt enkelt att se, men utifrån att ha sett det första avsnittet tror jag att det kan bli riktigt, riktigt bra. Det märks att programmet har haft en extremt hög budget att röra sig med och miljöerna är i princip identiska med originalet. Det enda jag kan säga just nu är att det kommer bli väldigt intressant och spännande att följa.

"Squid Game: The Challenge" har premiär den 22 november, på Netflix. 5 avsnitt släpps på premiärdagen, följt av 4 avsnitt den 29 november och slutligen ett finalavsnitt den 6 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL