The Umbrella Academy säsong 2

The Umbrella Academy (säsong 2)

  • 10 x 60 min
  • Action
  • Netflix
27 juli 2020 kl. 11:07
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

”The Umbrella Academy” kämpar mot nästa apokalyps.

Gör dig redo för minst lika mycket underhållning, blod, härlig musik och förvirrande superkrafter i den andra säsongen av ”The Umbrella Academy”. Om du gillade den första säsongen kommer du garanterat att uppskatta uppföljaren, som dessutom inkluderar lite svenskt tal.

  • Skapare:
    Steve Blackman, Jeremy Slater
  • I rollerna:
    Ellen Page, Tom Hopper, Aidan Gallagher m.fl.

Den första säsongen av "The Umbrella Academy" släpptes i början av 2019, I en superhjältevärld som existerade före lanseringen av Amazon Primes The Boys, som välförtjänt snodde mångas fokus som fjolårets bästa nya hjälteserie. Men lyckligtvis har The Umbrella Academy – som tycks garantera ett ständigt flöde av apokalyptiska tidsresor och oväntade vändningar i den brutalt underhållande berättelsen om ett gäng adoptivsyskon – ändå en hängiven fanskara.

Den andra säsongen tar vid precis efter att slutet av den första, men denna gången har syskonskaran spridits ut under de första åren av 1960-talet. Klaus hinner bli en sektledare, Luther drar in pengar som underground-boxare, Allison är gift, Diego planerar att stoppa mordet på Kennedy, Vanya håller till på en bondgård – och till sist dyker även Number Five upp 1963, där han tvingas försöka få ihop syskonskaran igen när det visar sig att de har tagit med sig apokalypsen till 60-talet.

Svensk skönsång och bastubad.

The Umbrella Acadamy Säsong 2
Foto: Netflix.

Med tanke på att skaparna bakom "The Umbrella Academy" uppenbarligen gillar att tänja på gränserna på det möjliga och låta serien både använda sig av blodiga lönnmördare och roliga dansnummer, så kommer det knappast som en överraskning att man låter JFK-mordet, och andra historiska händelser, figurera i bakgrunden av handlingen i den nya säsongen. Men vi får givetvis även lära känna syskonskaran mer på djupet, vilket även gäller för en yngre version av deras framtida adoptivfarsa.

För oss svenskar finns det även all anledning att känna lite extra stolthet efter att säsongens senaste upplaga av lönnmördare har introduceras, de består nämligen av tre svenska bröder och under säsongens gång hinner det till och med bjudas på svensk skönsång och bastubad.

På det stora hela är den andra säsongen av "The Umbrella Academy" minst lika underhållande som den första, under sina bästa stunder. Men trots några riktigt oväntade vändningar är fortsättningen av serien lättare att förutsäga och det känns bitvis som att man följer en mall där vissa delar av handlingen behöver bockas av bara för att.

För mer läsning, spana in vår samlingssida med alla nyheter på Netflix!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL