Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Boys

"The Boys" (säsong 1)

  • 8 x 60 min
  • Action, komedi, superhjältar
Jonatan Blomberg | Recension
19 juli 2019
Jonatan Blomberg | Recension
19 juli 2019

"The Boys" är en överraskande underhållande och blodig superhjältehistoria.

Det råder inte direkt någon brist på varken filmer eller serier om superhjältar. Men utöver "Logan" och "Deadpool"-filmerna samt, till viss del, "The Punisher" och "Daredevil"-serierna, så har film och tv-skaparna oftast fått hålla igen på både våld och blod. "The Boys" visar upp den blodiga baksidan av en värld med superhjältar.

  • I rollerna:
    Karl Urban, Antony Starr, Jack Quaid, Erin Moriarty m.fl.
Karl Urban och Jack Quaid i "The Boys".
Karl Urban och Jack Quaid i "The Boys". Foto: Amazon Prime

Tänk dig själv en värld med karaktärer som Iron Man, Stålmannen eller som i The Boys fall; Homelander (Antony Starr). En superhjälte med så pass starka att han är ostoppbar. Vad händer om det visar sig att "hjälten" har en egen agenda?

The Boys börjar med att vi får följa Hughie Campbell (Jack Quaid) och hans flickvän under en promenad, de planerar att flytta ihop och är lyckliga. Plötsligt förvandlas hon till ett moln av blod och kvar finns bara två händer, efter att världens snabbaste superhjälte "A-Train" (Jessie T. Usher) sprang rakt igenom henne.

Kan komma undan med vad som helst.

Men eftersom det här är en värld i vilken de största superhjältarna tillhör ett miljardföretag av filmer, leksaker och försvarsarbete för militären, kan "superhjältarna" komma undan med i princip vad som helst. Vi får sedan följa Hughie, som såklart vill ställa sin flickväns supermördare till svars, när Billy Butcher (Karl Urban) lyckas övertyga honom att de borde försöka störta superhjältarna tillsammans.

Antony Starr och Dominique McElligott i "The Boys".
Antony Starr och Dominique McElligott i "The Boys". Foto: Amazon Prime

Det finns givetvis även en hel del andra spännande sidohistorier och intressant världsbyggande, framför allt kring det enorma företaget och kulturen bland alla som arbetar inom det. Men de bitarna förtjänar att avnjutas utan någon förkunskap.

Seriens skapare Evan Goldberg, Eric Kripke och Seth Rogen ligger även bakom den hyllade serien Preacher (som jag själv gillar), men jag tycker verkligen att de har lyckats ännu bättre med The Boys. Det är också kul att se hur perfekt castad serien känns genom hela säsongen, där verkligen alla ger järnet rakt igenom den första säsongen.

För mer läsning, se vår lista över de bästa serierna 2019.

NÄSTA ARTIKEL