Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The One (säsong 1)

The One (säsong 1)

  • 8 x 45 min
  • Kriminaldrama, Science fiction
  • Netflix
Ebba Pettersson | Recension
12 mars 2021
Ebba Pettersson | Recension
12 mars 2021

I framtiden behöver ingen swipa höger.

Netflix-serien "The One" utforskar vad som skulle hända om dejtingtjänster matchade människor via DNA.

  • Skapare:
    Howard Overman
  • I rollerna:
    Hannah Ware, Dimitri Leonidas, Stephen Campbell Moore m.fl.

MER LÄSNING:

Bästa serierna på Netflix 2021

5 serier med ledande kvinnor på Netflix

DNA-forskarna Rebecca och James skapar en dejtingtjänst baserad på människors matchande gener för att revolutionera världen och göra det lättare för människor att hitta The One utan att behöva swipa runt på mobiltelefoner och gå på tråkiga dejter, men tjänsten bidrar till en rad oväntade konsekvenser.

The One är baserad på författaren John Marrs bästsäljande bok med samma titel från 2017 och utspelar sig inom en snar framtid där dejtingtjänsten MatchDNA på kort tid har lyckats påverka en hel värld och fått människor att både hitta kärleken och ifrågasätta den som redan existerade.

Vid första anblick kan man tro att "The One" är en science fiction-serie men den är mer av ett kriminaldrama. Serien kretsar kring MatchDNA, konflikterna som uppstår hos människorna när endast ett litet hårstrå kan leta reda på den stora kärleken, och samtidigt en mordgåta. Rebecca och James bästa kompis Ben hittas nämligen mördad efter att ha varit försvunnen en längre tid och bidrar i sin tur till ännu fler konflikter – och en spännande mordutredning med oväntade tvistar.

Det är en intressant framtidstanke som målas upp i "The One", om än lite tråkig, för tänk så många roliga människor och pinsamma möten man missar om det är så här enkelt att hitta den stora kärleken? Visserligen är det väl skönt att slippa några idioter längst vägen, men en del av spänningen försvinner om kärleken vore så här enkel. "Meet cutes" är ett minne blott med MatchDNA.

"Ware och Leonidas håller upp serien."

Hannah Ware som Rebecca i nya Netflix-serien The One. Foto: Netflix.

Det känns även lite osannolikt att man skulle bli kär i en total främling bara för att ens DNA säger så... men samtidigt är jag ingen DNA-forskare och The One är en Netflix-serie. Rebecca (spelad av Hannah Ware), och James (Dimitri Leonidas) är smarta självupptagna skitstövlar och väldigt trovärdigt spelade. Duon håller på många sätt upp serien och kompenserar mer än en gång för de övriga skådespelarnas varierande insatser.

"The One" är kanske inte Netflix bästa serie just nu men det är helt klart en bra serie. Hannah Ware som Rebecca är även min nya idol när hon glider omkring i sin svarta SUV som en maffiaboss, fäller syrliga kommentarer och slår ner alla som kommer i hennes väg.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL