5 serier med ledande kvinnor på Netflix

5 serier med ledande kvinnor på Netflix

  • Netflix
08 mars 2021 kl. 14:27

Missa inte dessa serier med kvinnor som frontfigurer!

Netflix och andra streaming-tjänster är fulla av dolda pärlor. Här kommer en samling serier med ledande kvinnor i rollerna, som du bara inte får missa!

MER LÄSNING:

31 filmer regisserade av kvinnor

1. Cable Girls (2017- )

Cable Girls
Foto: Netflix

I sin flykt från sitt förflutna hamnar Alba (Blanca Suárez) i växeln på ett telefonföretag där hon träffar kvinnor från helt olika bakgrunder än hon själv.

Det är sällan som jag blir riktigt fäst vid en serie, men Cable Girls är helt klart ett nytt beroende. Netflix första spanska produktion är inget annat än en succé. Det är mycket drama, men känns varken rörig eller som en såpopera. Det är otroligt uppfriskande att se att man inte behöver förlita sig på en stor händelse som sträcker sig över en hel säsong, som i många andra amerikanska serier. 

2. Grace and Frankie (2015- )

Grace and Frankie
Foto: Netflix

Efter att ha fått reda på att deras makar inte bara är kollegor, utan även har haft ett romantiskt förhållande sedan 20 år tillbaka, försöker Grace (Jane Fonda) och Frankie (Lily Tomlin), som inte direkt kommit överens tidigare att ta sig igenom den stora förändringen tillsammans.

Det tog ett tag innan jag gav mig på att kolla på den här serien, men när jag väl hade började kunde jag inte sluta. Här har amerikanarnas situationskomik hamnat rätt (för det mesta) och det är intressant att följa kvinnor i 70-års åldern, som försöker komma på vilka de är. Här har skaparen till klassikern Vänner, Marta Kauffman, tillsammans med Howard J. Morris prickat tjurögat.

3. Glow (2017- )

Glow
Foto: Netflix

Ruth (Alison Brie) försöker gottgöra sin relation med Debbie efter ett snedsteg genom att brottas både med privata och professionella problem.

Med spännande och intressanta karaktärer dras jag in i showen mer och mer. Storyn är även den engagerande och även om det är en dramaserie har de lyckats göra rätt scener, karaktärer och repliker komiska. Att det utspelar sig under 80-talet gör allting ännu bättre.

4. Chewing Gum (2017- )

Chewing Gum
Foto: Netflix

Tracey (Michaela Coel), som vuxit upp i ett väldigt religiöst hem försöker bli av med oskulden, vilket visar sig svårare än vad hon hade räknat med.

Det här är brittisk komedi i sitt esse. Karaktärerna är udda, men fortfarande väldigt lätta att tycka om. Humorn och dialogen är guld, och sättet som de bryter den fjärde väggen på är klockrent. 

5. Crashing (2016- )

Crashing
Foto: Netflix

Lulu (Phoebe Waller-Bridge) överraskar sin kompis Anthony (Damien Molony) som bor i ett ombyggt sjukhus. Där lär hon känna hans "grannar", som alla har sina olika projekt och problem.

Även detta en riktigt rolig brittisk komediserie. Igenkänningsfaktorn är stor, framförallt om man har bott i en större stad där hyror kostar skjortan och lite till. Serien bjuder på en hel del humor och skratt och känns som en modern version av Vänner, med mer attityd. 

Andra serier som är värda att nämnas:

Crazy Ex-Girlfriend – komedimusikalen vi inte visste att vi behövde.

5 serier med ledande kvinnor på Netflix
Crazy Ex-Girlfriend. Foto: The CW Network

Jessica Jones – En av de bästa Marvel-och Netflixsamarbeten och utan tvekan något av det bästa Netflix har att erbjuda.

5 serier med ledande kvinnor på Netflix
Foto: Netflix

Dear White PeopleTroligtvis den ärligaste och mest ögonöppnande serien som finns på Netflix.

5 serier med ledande kvinnor på Netflix
Foto: Netflix

You're The Worstsarkasm, humor och svåra och känsliga ämnen i perfekt harmoni. Här är det inte svårt att bli trollbunden.

5 serier med ledande kvinnor på Netflix
You're The Worst. Foto: FX

Har du någon serie som du vill ha med på listan?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL