The Man from Toronto (2022)

The Man from Toronto (2022)

 • 1 tim 50 min
 • Action, Komedi
 • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
24 juni 2022 kl. 18:06
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Duger som underhållning en sommarkväll.

En mer två-av-fem-film än Netflix nya actionrulle med Kevin Hart och Woody Harrelson går det nog inte att hitta. "The Man from Toronto" är fullständigt medioker – med andra ord precis vad du vill ha ibland.

 • Regi:
  Patrick Hughes
 • Manus:
  Robbie Fox, Chris Bremner
 • I rollerna:
  Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco, Jasmine Mathews m.fl.

Handlingen? Förutsägbar – två av fem. Skådespelet? Dugligt – två av fem. All action? Inget revolutionerande – två av fem. Humorn? Några enstaka skratt – två av fem. Specialeffekterna? Sådär – två av fem.

Underhållningsvärdet? Mjae, jag har nog redan börjat glömma den här upplevelsen – två av fem. Godkänt, men verkligen inte mer.

Netflix actionkomedi The Man from Toronto handlar om den misslyckade entreprenören Teddy (Kevin Hart), som lyckats göra sitt namn synonymt med att inte räcka till. När det är dags för Teddy att fira sin frus födelsedag bestämmer han sig för att leverera ordentligt, en gång för alla. Han har hyrt en charmig liten stuga och lämnar av sin fru på spa under tiden som han ska åka till stugan för att förbereda en romantisk afton. Teddy tar dock fel på adressen, vilket leder till att han misstas för att vara "Mannen från Toronto" – en ökänd yrkesmördare.

Mannen från Toronto (Woody Harrelson) får dock snabbt nys om situationen och det dröjer inte länge innan de två motpolerna måste samarbeta för att ställa allt till rätta.

Perfekt när hjärncellerna kokat bort

Slår du på The Man from Toronto misstänker jag att du kommer att få precis vad du förväntar dig – en lagom fartfylld actionkomedi utan några vidare överraskningar. Faktum är att det är ganska svårt att hitta något att analysera och kritisera med filmen. Den är vad den är. Och det är helt okej.

Jag var ganska uttråkad när jag tittade på The Man from Toronto, men det kan ha varit för att jag länge satt och hoppades på att filmen skulle försöka göra någonting nytänkande. Så blev det givetvis inte. Det här är en två-av-fem-film som är väl medveten om just det, och den försöker därför inte vara något annat.

Ibland är det också precis vad man vill ha. En dum actionkomedi som inte kräver ditt fokus. För många kan det nog vara en fullt duglig film att sätta på under en sommarkväll, efter en lång dag ute i värmen. Känner du dig lite dåsig efter att solen fått bränna bort lite för många av dina hjärnceller kan jag tänka mig att filmen till och med kan vara rätt underhållande. Så, för all del, har du inget bättre för dig, ge den en chans tillsammans med några vänner.

Ska jag ändå ge mig på ett försök att lyfta fram något som utmärker sig som genuint bra, så är det i mina ögon Harrelsons rollprestation som sticker ut. Han är så uppenbart ett par nivåer bättre än alla andra och det är som alltid en njutning att se honom. Hart gör det helt okej i den andra huvudrollen, men bortsett från Woody är det egentligen bara Kaley Cuoco som också gör ett avtryck med sitt skådespel. Hennes roll är dock alldeles för liten för att det ska påverka helhetsintrycket.

"The Man from Toronto" kommer att vara långt ifrån den sämsta filmen du sett, men för de allra flesta kommer den att vara en i mängden. Se den med det i åtanke, så kommer det nog att vara okej underhållning.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL