Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Main Event

The Main Event (2020)

 • 1 tim 43 min
 • Komedi
 • Netflix
Fredrik Edström | Recension
12 april 2020
Fredrik Edström | Recension
12 april 2020

Är Netflix nya wrestlingkomedi en slam-dunk?

Netflix flirtar vidare med alla wrestling-fantaster där ute och nu har turen kommit till alla kids som bär på drömmen att en dag få ta emot publikens jubel iförd en kroppstajt spandexkalsong. The Main Event kommer säkerligen hitta en trogen skara beundrare hos sin tänkta målgrupp men majoriteten vuxna åskådare kommer dra flertalet gäspningar hemma i binge-soffan.

 • Regi:
  Jay Karas
 • Manus:
  Larry Postel, Zach Lewis, Peter Hoare, Jim Mahoney
 • I rollerna:
  Seth Carr, Adam Pally, Tichina Arnold m.fl.
Main Event cover
Foto: Netflix

11-årige Leo Thomsons (Seth Carr) liv kunde ha varit roligare. Han bor tillsammans med sin excentriska mormor (Tichina Arnold) och en emotionellt distanserad far som försöker mejsla ut en normal tillvaro efter att modern lagt benen på ryggen och lämnat familjen. I skolan är de "coola kidsen" ständigt redo att jäklas och förpesta hans tillvaro på mer eller mindre elaka vis. Tack och lov kan han ladda batterierna framför TV:n med wrestlingmatcher och pojkrummet är tapetserat med posters på WWE-superstjärnor. 

Dock står Leos tillvaro inför ett magiskt vägskal när han hittar en förtrollad wrestlingmask. Masken ger 11-åringen övermänsklig styrka, snabbhet och ett självförtroende uppumpat till max. Alter egot Kid Chaos föds. Leo tar tillvara på denna extraordinära chans och anmäler sig till wrestling-tävlingen NXT och en prispott på 50 000, en ansenlig summa pengar som hade fått familjen på fötter igen. 

Streama Bäckström på C More.
Streama "Bäckström" på C More kostnadsfritt under 2 veckor.

"The Main Event" är en fullblodad familjefilm som tydligt riktar uppmärksamheten mot barnen i vardagsrummet. Coming of age-strukturen är lika väl inoljad som The Rocks bröstmuskler och överlag levererar maskineriet en småcharmig superhjälte för de minsta. The Main Event underhåller garanterat målgruppen men charmar knappast vuxna tittare. 

Dessvärre drunknar charmen i ett mekaniskt filmskapande som ofta går på autopilot och kryssar i kriterier för en mysig familjefilm. Hjärtat finns där och när det glimmar till vaknar mitt inre barn till liv och njuter men den mekaniska, gråa dödtiden mellan dessa stunder är för många och för långa. När The Main Event lyser skymtar jag konturerna av en idrottsinriktad Shazam! för de allra yngsta och det grämer mig att detta inte syns till oftare. 

Stjärnan i showen är huvudrollsinnehavaren Seth Carr som visar på en lättillgänglig charm och bredd i sina pendlingar. Carr navigerar enkelt mellan blyge Leo och superkaxiga alter egot Kid Chaos. Carr ser ut att ha roligt i sin roll och det smittar genom tv-rutan när han ges utrymme att showa, dessvärre blir det kämpigare i filmens emotionella scener men majoriteten av Carrs insats är en fröjd. Även Tichina Arnold bjuder på en del skratt och charm i rollen som ansvarstagande och excentrisk mormor.

Netflix kommer säkerligen finna en trogen skara beundrare i The Main Event och för wrestlingfixerade småttingar kommer den säkerligen leverera ett mindre himmelrike. Dessvärre lyckas den inte helt slå sig ur den skräddarsydda wrestlingkalsongen även om det stundtals glimmar till en charmig och mysig familjefilm mellan alla body-slams. 

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier. Där hittar du massor av bra tips!

NÄSTA ARTIKEL