Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
No One Gets Out Alive (2021)

No One Gets Out Alive (2021)

 • 1 tim 25 min
 • Skräck
 • Netflix
Axel Diedrichs | Recension
29 september 2021
Axel Diedrichs | Recension
29 september 2021

Netflix nya skräckfilm imponerar.

Axel Diedrichs fortsätter att gnaga i sig de rysare Netflix kastar på hans tallrik. Lyckligtvis är premiärfärska "No One Gets Out Alve" inget svårtuggat brosk likt mycket av det streamingtjänsten serverat på senare tid, utan istället ett utsökt stycke skräck.

 • Regi:
  Santiago Menghini
 • Manus:
  Jon Croker, Fernanda Coppel
 • I rollerna:
  Cristina Rodlo, Marc Menchaca, David Figlioli m.fl.

MER LÄSNING:

I Netflix alldeles nya rysare No One Gets Out Alive följer vi papperslösa Ambar (Cristina Rodlo) som tar in på ett risigt pensionat i Cleveland. Där är planen att hon ska hålla till i väntan på sitt uppehållstillstånd. Men det visar sig vara en blooper av Guds nåde. För snart inser Ambar att hyra stans billigaste rum har ett större pris än hon kunnat föreställa sig. 

Jag sväljer de flesta av Netflix skräckpiller, oavsett hur klen kick de ger mig. Filmer som IntrusionDen svarta ön och Fatal Affair har alla trots ohyggliga brister gjort jobbet för stunden. Men den sanna euforin har sällan funnits där. Den riktiga kvaliteten.

"Kreativa tagningar på typiska scener."

No One Gets Out Alive känns som den typen av välgjord europeisk indierysare du får söka dig till Monsters of Film och andra skräckfestivaler för att upptäcka. En sprudlande film som påminner om hur det känns när skräck görs utifrån en regissörs tydliga vision. Och når fram. Vi känner Santiago Menghinis vision i bildspråket men framförallt ambitionen att hitta kreativa tagningar på typiska scener. I synnerhet finns det en duschscen som sparkar på många förlagor.

"No One Gets Out Alive" är en smart rysare men som inte lever på sina twister. Med det sagt håller den oss fortfarande i gungning och sökandes efter svar. Äntligen ger Netflix oss en engagerande skräckis, som dessutom lyckas med bedriften att hålla hela vägen i mål. Trean är stark. 

NÄSTA ARTIKEL