Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lost Girls

"Lost Girls" (2020)

 • 1 tim 39 min
 • Drama, Thriller
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 mars 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 mars 2020

Intressant historia haltar sig fram.

Det har gjorts många filmer baserade på mordgåtor och försvunna människor. En populär genre där Netflix pumpar ut rullar efter rullar. ”Lost Girls” är ännu ett sådant exempel.

 • Regi:
  Liz Garbus

 • Manus:
  Michael Werwie
 • I rollerna:
  Amy Ryan, Dean Winters, Thomasin McKenzie m.fl.


Mari Gilberts dotter försvinner en natt efter ett samtal till polisen där hon ropar på hjälp. När modern inte tycker att polisen gör tillräckligt i sökandet tar tag i det själv.

När hon är mitt uppe i sitt letande upptäcks flera döda kroppar i ett ”gated community” på Long Island. Samtliga är sexarbetare som mördats och varit försvunna i flera år. Kropparna upptäcktes precis i området där hennes dotter senast sågs vid liv. Men var finns hennes dotter? Och vem ligger bakom alla mord?

Thomasin McKenzie har stor potential.

Historien om ”The Long Island Serial Killer” är en mordgåta som har uppmärksammats många gånger i olika format. Det är en intressant och mörk historia som har allt för att göra sig bra som film. Trots det så är ”Lost Girls” en rätt trött och platt film. Filmen börjar starkt, men släpper ens intresse efter ett tag. Istället känns det hela som något som Netflix kastade ut på en helg, bara för att.

MER LÄSNING:

De bästa filmerna på Netflix 2020
Årets bästa filmer

Vissa skådespelarinsater höjar helhetsbilden. Thomasin McKenzie gör en mycket fin insats och visar prov på stor talang. Detsamma går dock inte att säga om alla och vissa sänker snarare filmen genom att överdramatisera eller sakna känslor helt.

Jag tror snarare att filmens berättelse hade gjort sig bättre som dokumentär. För här är inte det intressanta jakten och sökandet efter kropparna. Här ligger styrkan i den enorma insats och jobb som de mördade kvinnornas mammor gör för att få polisen att arbeta - kanske främst Mari Gilbert som irriterar varje polis i området.

Netflix är som bekant världens största fan och producent av true crime i olika former. Därför borde man kanske kunna ha högre krav när de släpper nytt. För detta är ännu en väldigt medioker true crime-film.

NÄSTA ARTIKEL