Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hypnotic (2021)

Hypnotic (2021)

 • 1 tim 28 min
 • Skräck
 • Netflix
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Recension
30 oktober 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Recension
30 oktober 2021

Engagerande karaktärer och atmosfär tar oss igenom förutsägbarhet

I Netflix nya rysare "Hypnotic" tar en ung kvinna hjälp av en omtalad hypnosterapeut för att fullända sig själv. Men snart upptäcker hon att deras sessioner ger oanade och dödliga konsekvenser. Trots bristen på ett vasst manus har Filmtopps Nathalie Leth mycket gott att säga om filmen.

 • Regi:
  Matt Angel, Suzanne Coote
 • Manus:
  Richard D'Ovidio
 • I rollerna:
  Kate Siegel, Jason O'Mara, Dulé Hill m.fl.

MER LÄSNING:

Man behöver absolut inte vara en rutinerad filmtittare för att redan i de första minuterna förstå var den större delen av Hypnotic tar vägen. Istället för att lämna ett spår av ledtrådar i form brödsmulor på väg mot målet lämnas det hela brödlimpor på vår väg. Det är först när filmen börjar pressa mot en timmes-strecket som jag börjar känna att spåret av limpor så småningom sinar och jag själv får försöka lista ut var jag ska härnäst, vilket känns alldeles för sent med tanke på filmens korta speltid på en timme och tjugoåtta minuter. 

Men är den verkligen så kort? På någon vänster lyckades filmen hypnotisera mig till att tycka att den känns betydligt mycket längre än så. Mycket på grund av att man trots det korta tidspann filmen jobbar med lyckas klämma in en hel del spännande sekvenser.

Ja, även om filmens inledning och mittparti är helt blasé med ett enkelriktat och förutsägbart manus känner jag ändå att det finns mycket gott att säga om Hypnotic. Jag bryr mig faktiskt om karaktärerna och vill dem väl. Och trots bristen på nagelbitande manus lyckas Hypnotic med bravur att skapa en nervkittlande och spännande atmosfär. Mixturen av ljud, musik och scenografi lyckas på helt egen hand skapa en ilningar längs ryggraden, dra in mig i filmen, och få mig att vilja dra det skyddande täcket över nästippen. Med ett originellt manus hade jag inte sovit en blund förrän alla gett sig hän till denna filmupplevelse.

Med ett högst tillfredställande avslut känner jag mig ändå nöjd med livet när eftertexterna tar över och Netflix kort därpå föreslår vad jag ska slå mig ner i soffan med, koppla av framför och svepas upp av härnäst.

 

NÄSTA ARTIKEL