Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Cooking With Paris (säsong 1)

Cooking With Paris (säsong 1)

  • 6 x 25 min
  • Reality
  • Netflix
Filmtopp
Axel Diedrichs | Recension
04 augusti 2021
Filmtopp
Axel Diedrichs | Recension
04 augusti 2021

Är Hilton redo att bli morsa i köket?

Influencern Paris Hilton förbereder sig inför livet som förälder. Därav matlagningsshowen "Cooking With Paris" där hon bjuder med sig superkändisar på sin odyssé mot att bli mamma i köket.

  • I rollerna:
    Paris Hilton, Kim Kardashian West, Saweetie m.fl.

MER LÄSNING:

Min relation till Paris Hilton sträcker sig inte mycket längre än att jag sett henne i den eminenta B-skräckisen House of Wax. Där är hon ju faktiskt riktigt skön, och så är hennes karaktär central i filmens bästa scen. Precis som med House of Wax monterar Hilton med Cooking With Paris ned den yttre bilden av henne som tråkig plastatjej. Skämten är hela tiden på hennes nota.

Så hur underhållande är det hela för någon som mer eller mindre kan koka ner hela sin konsumtion av matlagningsreality till blott ett par säsonger av Masterchef?

De första intrycken avslöjar att det här inte är din typiska matlagningsserie, och att Paris Hilton har en bisarrhet över sig som gör henne genuint rolig. Och bakom allt glittrigt yttre finns även en självdistans.

I det första avsnittet bjuder Hilton över sin bestie Kim Kardashian West som sin souschef för att göra vad de kallar en "Breakfast in the Clouds", vilket förenklat innebär marshmallows i ballonghimmel: "Jag och Kim har lyft allting från velour-träningsdräkter till selfies. Nu gör vi samma sak med frukost."

Tragikomisk feel good

Paris Hilton och Saweetie i köket.
Paris Hilton och Saweetie pimplar glittriga margaritas. Foto: Netflix.

Ju längre in vi går på serien desto mer förstår vi att Hilton inte bara skapat en anti-matlagningsshow, utan helt och hållet skakat om grunden i den. Här finns väldigt lite du kan lära dig om att laga mat (räkna inte med några recept i bion). Och generella budskapet att "alla kan laga mat" uteblir det med. Det här är matlagning med slivhandskar och galadräkter i uppimpat kök, där Hilton och hennes Beverly Hills-vänner testar sig fram lika mycket som någon annan.

Emellanåt befriande. Ideligen tragikomiskt.

I avsnittet där det görs räktacos med Saweetie får kamerateamet påminna dem att sätta på fläkten när det ryker om ugnen. Feel good-faktorn finns där, och för fansen är det säkerligen härligt bakom kulisserna-häng med titaner på influencerscenens podium. Men till det stora hela kämpar jag med att förstå om Cooking With Paris överhuvudtaget gjorts för någon annan än Hilton själv. Oavsett är det märkligt fascinerande – vilket i sig är tillräckligt.

Den första säsongen består av sex avsnitt – där andra storheter som Nikki Glaser och Demi Lovato medverkar – och finns att streama i sin helhet på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL