Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blue Miracle

Blue Miracle (2021)

 • 1 tim 35 min
 • Äventyr, Biografi, Drama
 • Netflix
Sofia Olovsson | Recension
28 maj 2021
Sofia Olovsson | Recension
28 maj 2021

Förbered dig på en våg av känslor i den nya Netflixfilmen om föräldralösa barn.

En film om hopp och ovillkorlig kärlek som kantas av tunga ämnen och en riktigt stark berättelse som berör på alla sorters plan.

 • Regi:
  Julio Quintana
 • Manus:
  Julio Quintana, Chris Dowling
 • I rollerna:
  Jimmy Gonzales, Dennis Quaid, Bruce McGill m.fl.

"Blue Miracle" har släppts på Netflix och är en feel good-film som är baserad på verkliga händelser och personer. Filmen handlar om Papa Omar, hans fru och deras barnhem, Casa Hogar, där ett dussintals föräldralösa barn bor tillsammans med dem. 

Blue Miracle
Foto: Netflix.

Vi får följa deras berättelse som tar vid när en våldsam storm förstör delar av Casa Hogar och Omar samt några av barnen tvingas delta i en lokal fisketävling, tillsammans med en grinig men kunnig gubbe, för att kunna säkra barnhemmets och barnens framtid. 

Blue Miracle är en film där hopp och kärlek möts i en rad olyckliga händelser som förenar även de mest omaka par. 

VIDARE LÄSNING: Recension: Have You Ever Seen Fireflies (2021)

Berör på ett djupare plan

Den nya Netflixfilmen får höga poäng av flera olika anledningar. Bland annat för den fina berättelsen om ett par, framförallt Papa Omar, som tar på sig ansvaret att skydda några av de gatubarn som finns för att ge de en trygg framtid hos Casa Hogar.

Blue Miracle är verkligen en film som berör på ett djupare plan. Kanske beror det på att ämnet föräldralösa barn är det stora temat i filmen eller också är det för att berättelsen är baserad på verkliga händelser och personer. 

Dennis Quaid gör en fantastiskt bra och rolig skådespelarinsats som den grinige fiskaren som må ha ett större hjärta än vad han egentligen vill visa. Likaså Jimmy Gonzales som porträtterar den verklighetsbaserade karaktären Papa Omar. 

VIDARE LÄSNING: Spana in Netflix utbud och senaste nytt här 

För dig som tänkt se "Blue Miracle", förbered dig på en våg av känslor. Den vackra berättelsen om både lycka och olycka blir en härlig kontrast till den ibland något humoristiska dialogen, speciellt bland de härliga barnen. 

En feel good-film slår sällan fel och "Blue Miracle" är inget undantag. Se den på Netflix redan idag eller spar den till helgens filmmys. 

NÄSTA ARTIKEL