Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
After Life. Foto: Netflix

After Life (säsong 3)

  • 6 x 27 min
  • Drama, komedi
  • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
13 januari 2022
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
13 januari 2022

Värdigt avslut för Gervais serie

En sista gång får vi besöka den lilla staden Tambury och dess invånare. När Ricky Gervais tar sin omåttligt populära serie i mål gör han det värdigt och känsloladdat.

  • Skapare:
    Ricky Gervais
  • I rollerna:
    Ricky Gervais, Kerry Godliman, Diane Morgan, Penelope Wilton m.fl

I Tambury är allt sig likt när vi besöker den sömniga lilla småstaden en sista gång. Tony (Ricky Gervais) kämpar fortfarande med livslusten efter att hans älskade Lisa (Kerry Godliman) gått bort och hans hund är mer eller mindre det enda som stoppar honom från att ta livet av sig. 

Samtidigt på tidningens redaktion sitter chefredaktören Matt (Tom Basden) och gör allt han kan för att det ska bli någon tidning. Tony vill allt annat än att jobba. Hans kollegor Kath (Diane Morgan) och Lenny (Tony Way) försöker både få honom att jobba och se livet från en ljusare sida. Men Tony är inte den enda i staden som har det tufft. I tredje säsongen av After Life får vi ta del av den tuffa vardagen som andra invånare i staden har, samtidigt som Tony försöker ta sig igenom livet. Fortfarande med samma cynism och saknad.

Avslutas fint och i rätt tid

"After Life" är verkligen en serie som inte lämmar någon oberörd eller med torra kinder. Oavsett om du är en som gillar att gråta till romantiska komedier eller försöker vara tuff och hård som Tony, så går det inte annat än att känna med serien och deras välskrivna karaktärer. Även i seriens tredje, och vad det verkar som sista säsong, ligger känslorna på ytan och är ständigt närvarande. Däremot är det inte seriens starkaste säsong.

Med det sagt är det inte en dålig säsong som Gervais bjuder på, inte på något vis, även om den inte riktigt kommer upp i samma nivå som tidigare säsonger. Tony går mest runt i samma cirklar som tidigare och är för det mesta rätt ointressant. Då och då försöker Ricky Gervais visa vilken bra skådespelare, och idrottare märkligt nog, han är och ger sig själv mycket tid i rutan. Men för det mesta trampar Tonys handling mest bekant vatten. 

Istället är det seriens många mindre karaktärer som är de mest intressanta och står för tårarna. Kaths kamp i ensamheten, Pats kärleksproblem och James kamp för att bli något inom showbusiness är bara några av alla handlingar som berör och lyfter säsongen. Det är en säsong som ibland kan kännas lite seg, men avslutas med en riktigt tårdrypare i vad som troligtvis är seriens allra starkaste och finaste avsnitt.

Det är ofta tråkigt när serier går i graven, så även med "After Life". Men den tredje säsongen visar att det ändå är rätt att avsluta serien. Handlingen trampar lite vatten och Tony känns sedan tidigare rätt klar med sina problem. Ett värdigt och fint avslut på en serie som berör en hela vägen till sista bildrutan.

Tack för en fin serie, Ricky.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL