Unicorn: Warriors Eternal affischbild

Recension: Unicorn: Warriors Eternal (säsong 1)

  • 10 x 22 min
  • Fantasy, Komedi, Action
  • HBO
Uppdaterad kl. 15:05 | Publicerad 04 maj 2023 kl. 12:05
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Tre hjältar fortsätter sin strid genom år av reinkarnation – men nu har något gått snett

“Unicorn: Warriors Eternal” är en ny serie skapad av Gendy Tartakovsky, ett stort namn inom animation som har gjort klassiker som “Samurai Jack”, “Dexters Laboratorium” och senaste "Primal". Detta projekt har varit i huvudet hos Tartakovsky i nästan 20 år och jag har nu sett första halvan av säsong 1. Det är en actionpackad serie som handlar om tre hjältar som återföds gång på gång för att slåss mot onda krafter, men frågan är varför de måste fortsätta att slåss mot denna ondska.

  • Skapare:
    Gendy Tartakovsky
  • I rollerna:
    Hazel Doupe, Demari Hunte, Tom Milligan m.fl.

En vacker brud ska precis gifta sig år 1890 i en steampunk-version av England när en mystisk robot kraschar stället. Den skjuter sedan någon slags stråle på bruden som förvandlas. Plötsligt känner hon inte igen sig själv och har fått magiska krafter. Roboten, kallad Copernicus, har gjort detta under en mycket lång tid. Detta är bara början av Unicorn: Warriors Eternal...

Unicorn: Warriors Eternal
Foto: Adult Swim/HBO Max.

Reinkarnationen går fel

I flera hundra år har Copernicus letat efter personer som kan ta över själen av tidigare hjältar. Bruden som heter Emma, fick själen av Melinda, en kraftfull magiker som tillsammans med den svärdsvingande alven Eldred och den kosmiska munken Seng gjorde upp de tre hjältar som fortsätter att reinkarneras för att slåss mot ondskefulla krafter. De tar vanligen över kroppar av starka krigare som vikingar och riddare, men denna gången verkar något ha gått fel. Melinda minns ingenting om det förflutna, och Emma kämpar emot för att hennes kropp inte ska bli helt besatt av hjältens själ.

De två andra hjältarna känner sig inte heller helt som sig själva och det blir en del av mysteriet genom de fem första avsnitten. En del av frågorna besvaras i mitten av serien, men man kommer ändå vilja fortsätta se alla tio avsnitt för att knyta ihop handlingen.

En mystisk handling får dig att vilja se mer

Även om det första avsnittet kan kännas lite långdraget, förutom prologen då, så tar serien fart i avsnitt två. Det inträffar mäktiga actionscener fyllda med magi, en helt lagom mängd humor och även drama förekommer. Melinda och Eldred som har varit ett par genom alla reinkarnationer får nu en konstig stämning mellan sig när Melinda inte minns något av hennes förflutna.

Och konstigare blir det när Emmas fästman inte heller kan släppa sin kärlek för kvinnan som nu är två personer, men även en helt ny person. Melinda/Emma blir därför en väldigt intressant karaktär att följa. Serien var underhållande och de fem första avsnitten går snabbt att ta sig igenom. Efter det femte avsnittet längtar jag redan till att se de fem sista i säsongen bara för att se vart allt leder.

"Unicorn: Warriors Eternal" har premiär 5 maj på HBO Max.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL