Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Minx (säsong 1)

Minx (säsong 1)

  • 10 x 28 min
  • Komedi
  • HBO
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
19 mars 2022
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
19 mars 2022

Berättelsen om hur den första erotiska tidningen för kvinnor föddes.

Hur får man egentligen för sig att starta en erotisk tidning? I HBO Max nya serie får vi lära oss att vägen från seriös journalist och tidningsskapare till grundare av erotiska tidningar inte är särskilt lång.

  • Skapare:
    Ellen Rapoport
  • I rollerna:
    Ophelia Lovibond, Jake Johnson, Idara Victor, Sophia Bui, m.fl

Året är 1971 och Joyce (Ophelia Lovibond) jobbar hårt för att få till sin feministiska tidning som hon jobbat med hela livet. Hon är så fokuserad på tidningen att hennes relationer går i kras. Men någon tidning har hon inte gett ut än och inte heller verkar det vara någon tidningsutgivare som nappar på hennes feministiska tidning. Inte innan hon träffar porrtidningsutgivaren Doug (Jake Johnson) som nappar på hennes tidning. Dock med ett krav, ett långt krav.

Doug vill nämligen göra om tidningens mittuppslag, framsida och generella look. Istället för en kvinna som kämpar för kvinnor på framsidan vill han att tidnignen pryds av en naken man och hans penis. Joyce vägrar till en början och menar att det går emot hela tidningens syfte, men Doug står på sig och vidhåller sitt krav. Till slut står Joyce med två alternativ: antingen gå tillbaka till noll eller släppa tidningen med penisen på framsidan, men med ett stort företag i ryggen.

Varm och lättsam, med en feministisk kärna.

I "Minx" förklarar Jake Johnsons karaktär Doug att tidningens medicin måste gömmas med jordnötssmör. Det blir för mycket och avtrubbande om budskapet, eller medicinen i liknelsen, trycks upp i ansiktet. Precis så är det i HBO:s på ytan varma och lättsamma serie. Den glada tonen och de ljusa färgerna är jordnötsmöret till en kvinnokamp, förtryck och olika rättvisor. Vissa vassa skämt möts av skratt för att sen fastna i halsen när man faktiskt förstår vad skämtet grundar sig i och vad som ligger bakom. Överlag en väldigt smart och välskriven serie.

Trots att HBO:s serier ofta är lysande kan de ibland kännas tunga och långsamma. Det problemet har inte Minx. Här är det hela tiden ett snabbt tempo med effektiv klippning och en ständig vilja att komma framåt i handlingen. Sett till hur de första två avsnitten som klockar in runt halvtimmen är det en serie som är perfekt att bingea en helg och hade tjänat på att släppas som hel. Det är verkligen en varm och underhållande serie med en hel del humor.

När det kommer till personer som är naturligt roliga är Jake Johnson en av de första att lyfta fram. Alla som sett New Girl vet detta efter att ha skrattat åt Nick i serien. När han dyker upp i andra filmer eller serier är det svårt att inte tänka att det är Nick. Men Jake Johnson är så mycket mer än rolig. I Minx visar han vilken bredd, seriositet och närvaro han faktiskt har. Jake lyfter seriens nivå och bär upp flera av sina medskådespelare. Ophelia Lovibond gör även hon en stark insats och visar att hon är ett namn att hålla koll på.

"Minx" lovar någonting riktigt gott. Kvinnokamp och feminsim i en varm och lättsam förpackning som uppmuntrar till sträcktittning. Jake Johnson visar vilken duktig skådespelare han faktiskt är och lyfter serien med sin rutin och närvaro. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL