Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Turner & Hooch (avsnitt 1-3)

Turner & Hooch (avsnitt 1-3)

  • 12 x 45 min
  • Komedi, Drama
  • Disney+
Ebba Pettersson | Recension
18 juli 2021
Ebba Pettersson | Recension
18 juli 2021

Turner & Hooch återvänder efter 32 år.

Josh Peck tar över rollen som polisen Scott Turner i den nya serien "Turner & Hooch" som har premiär den 21 juli.

  • Skapare:
    Matt Nix
  • I rollerna:
    Josh Peck, Lyndsy Fonseca, Carra Patterson, Reginald VelJohnson m.fl.

Det är nog få som inte känner till 80-talsrullen "Turner & Hooch", med Tom Hanks i huvudrollen som den pedantiske polisen Scott Turner som tvingas ta hand om den slabbigt älskvärda hunden Hooch.

Nu återvänder den dynamiska duon i en ny serie på Disney+ – denna gången med Josh Peck i huvudrollen som Scott Turner Junior.

Den nya "Turner & Hooch"-serien utspelar sig 32 år efter händelserna i originalfilmen. Scott Turner har dött och lämnat efter sig sin älskade Hooch – och en trave med misstänkta personer och olösta fall, som faller rakt ner i knäet på Scott Junior och hans syster Laura (Lyndsy Fonseca).

Syskonen tvingas bearbeta sorgen efter sin far och samtidigt lösa fallen som han inte hann göra. Scott Junior måste även ta hand om Hooch.

LÄS MER: Bästa filmerna och serierna på Disney+ 2021

Turner & Hooch. Foto: Disney.

Serien liknar på många sätt filmen från 1989. Det skiljer inte särskilt mycket mellan far och son – bortsett från att Josh Peck inte skriker lika mycket som Tom Hanks.

De är båda två poliser och pedanter, och tvingas båda två att ta hand om en hund som de inte tycker om, men lär sig att älska. Turner & Hooch känns på många sätt snarare som en hommage till kultfilmen, än en regelrätt uppföljare, och jag tror att det är så man ska se den.

Trots det stör jag mig på Scott Juniors obefintliga kunskaper om hundar och hans oförmåga att ta hand om dem. Killen har uppenbarligen växt upp med Hooch – och andra hundar eftersom hans mamma är en veterinär.

Jag säger inte att han borde vara "the dog whisperer", men han borde åtminstone ha lite bättre kännedom. Sedan förstår jag varför han är på det sättet – för att skapa samma dynamik mellan Turner och Hooch som i originalfilmen – men jag kan ändå inte låta bli att störa mig på det och fundera över om det inte hade gått att göra på något annat vis än på exakt samma sätt som i föregångaren?

Foto: Disney.

Det finns en del roliga karaktärer i serien som tillsammans med den medvetet dåliga humorn gör att det blir ganska underhållande i stunder. Speciellt mellan Scott Junior och hans riviga poliskollega Jessica Baxter (Carra Patterson). Men eftersom serien riktar sig till en ganska bred målgrupp måste man, som vuxen, ändå ha överseende med att vissa skämt är fjantigare än andra.

Efter tre avsnitt av "Turner & Hooch" känner jag att det nog inte är en serie för mig, men att Matt Nix nog inte heller skrev manuset med mig i åtanke (en trött tjugotvååring), utan snarare en barnfamilj – där både de fjantiga skämten och nostalgin går hem. Även om de söta hundarna nog kan locka vem som helst att titta.

LÄS MER: Bästa serierna på Disney+

NÄSTA ARTIKEL