Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wandavision.

Bästa filmerna och serierna på Disney+ 2021!

Ebba Pettersson | Lista
10 juli 2021
Ebba Pettersson | Lista
10 juli 2021

Drakar och defekta kloner.

En hel del har landat på Disney+ under 2021. Marvel har släppt mer än vad vi någonsin hade kunnat drömma om, och både Pixar och Walt Disney Studios har skapat storslagna äventyr för hela familjen – tillsammans med den efterlängtade live-actionfilmen om Cruella de Vil.

Här nedan följer en lista på några av de bästa filmerna och serierna på Disney+ 2021!

WandaVision (miniserie)

Först ut bland Marvels många projekt i år var "WandaVision". En skruvad sitcom med Elizabeth Olsens Wanda Maximoff och Paul Bettanys Vision - som direkt blev en publiksuccé som Marvels första serie.

I serien får vi följa paret när de tar sig igenom det vardagliga livets alla hinder - och igenom olika årtionden av sitcoms. Det är en nyskapande serie där inte ett avsnitt är det andra likt och där ingenting är som det först verkar...

The Falcon and the Winter Soldier (miniserie)

Anthony Mackie och Sebastian Stan återvänder som Sam Wilson och Bucky Barnes i den andra Marvel-serien ut på Disney+. Den här serien har ett mer klassiskt MCU-format än WandaVision och känns som en enda lång Marvel-film.

Vi följer med på Falcon och Winter Soldiers fortsatta resa efter Avengers: Endgame – och utan Steve Rogers. Hur ska världen klara sig utan Captain America, och hur ska Sam och Bucky komma överens utan Steve?

Loki (miniserie)

Var tog Loki vägen i "Avengers: Endgame"? Vad hände egentligen när han snodde tesserakten och försvann? Det får vi veta i Loki som förtjänar en plats på listan över Disneys bästa filmer och serier 2021.

Tom Hiddleston repriserar rollen som allas vår älskade God of Mischeif och med sig på resan har han bland annat Owen Wilson som Mobius och Gugu Mbatha-Raw som Ravonna Renslayer.

Marvel's M.O.D.O.K. (1 säsong, 10 avsnitt)

Superskurken M.O.D.O.K. kämpar för att ta över världen samtidigt som hans äktenskap kraschar och han får sparken som ledare från den ondskefulla organisationen A.I.M.

Marvel's M.O.D.O.K. är en av de bästa serierna på Disney+ just nu - om man gillar svart humor och mycket våld, vill säga.

Star Wars: The Bad Batch (1 säsong, 16 avsnitt)

I "Star Wars: The Clone Wars" sista säsong får vi lära känna de fem defekta klonerna Hunter, Wrecker, Tech, Crosshair och Echo - också kända som The Bad Batch. Nu återvänder gänget i deras alldeles egna serie, som tar vid efter Order 66.

Men hur ska de finna sin väg i den snabbt förändrande galaxen och vilka hot finns det längst vägen? Star Wars: The Bad Batch är en animerad serie som passar barn lika väl som vuxna Star Wars-nördar – mer specifikt prequel-nördar.

Big Shot (1 säsong, 10 avsnitt)

Basketcoachen Marvyn Korn (John Stamos) får sparken från sitt jobb hos NCAA och börjar i stället som coach åt en privatskola – där upptäcker han att tonåringar är mer krävande än han hade kunnat tro samtidigt som han lär dem, och sig själv, några viktiga lärdomar.

"Serien är genuint välskriven och i stort sett samtliga skådespelarinsatser levererar vad som förväntas – och John Stamos är verkligen som klippt och skuren för sin roll", skriver Filmtopps recensent Jonatan Blomberg om serien som passar ungdomar, föräldrar eller basketintresserade.

The Mighty Ducks: Game Changers (1 säsong, 10 avsnitt)

Tolvårige Evan Morrow blir petad från Mighty Ducks och bestämmer sig tillsammans med sin mamma Alex (Lauren Graham) för att sätta ihop ett eget lag. Ett lag som ifrågasätter den tävlingsinriktade andan i det gamla laget - och som faktiskt spelar för att ha roligt i stället för att bara vinna.

"Det är troligtvis inte allt för många vuxna som kommer att sätta sig för att se hela säsongen på egen hand, men det kommer definitivt inte vara någon större uppoffring att sitta och titta tillsammans med barnen – de får dessutom en rejäl dos av positivt tänkande kring varför det är värt att fortsätta kämpa för något man bryr sig om", skriver Filmtopps recensent Jonatan Blomberg.

Raya och den sista draken - storslagen och vacker film!

Det har gått 500 år sedan drakarna offrade sig för att rädda mänskligheten i Kumandras rike, men när ondskan återvänder måste den ensamma kämpen Raya leta reda på den sista draken.

"I Raya och den sista draken har Disney tagit bitar från tidigare mästerverk och gjort något nytt och stort av det. Resultatet är en storslagen och vacker film som hela familjen lär uppskatta", skriver Filmtopps recensent Sebastian Ahokas om filmen. Se också vår lista med de bästa filmerna på Disney+.

Luca - liknar ingenting Disney tidigare har gjort!

Berättelsen om den unga Luca som upplever en oförglömlig sommar i den italienska Rivieran tillsammans med sin bästa vän Alberto – en sommar som dock hotas av den dolda hemligheten att de egentligen är sjömonster från en annan värld.

Luca liknar ingenting som Disney tidigare har gjort och som finns tillgängligt på streamingtjänsten. För första gången på flera år vandrar de ifrån mallen som ligger till grunden för filmer som Trassel, Frost och Moana. Det har visserligen bidragit till att filmen har fått lite olika mottaganden, men Filmtopps recensent Mimi Dahlén ger den ett högt betyg och beskriver den som "en enkel berättelse som ändå lyckas beröra på flera punkter".

Cruella

Historien om hur Cruella de Vil (Emma Stone) blir den eleganta och hämndlystna skurken från "101 Dalmatiner". Filmen börjar i 1970-talets London fyllt med punkrock, normbrytande attityd och ikoniskt mode.

Cruella är nog en av Disneys mest efterlängtade filmer i år och den förändrar verkligen allt som man trodde att man visste om den svartvita skurken Cruella de Vil.

Här är enligt oss de bästa filmerna och serierna på Disney+ 2021. Har du någon favorit på listan eller någon du har tänkt se? Kommentera gärna på vår Facebook-sida eller Twitter!

NÄSTA ARTIKEL