Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Mandalorian avsnitt 14. Foto: Disney Plus/Lucas Film Ltd.

The Mandalorian (säsong 2, avsnitt 6)

 • 32 min
 • Action, sci-fi
 • Disney+
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
04 december 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
04 december 2020

Fullspäckat med överraskningar och action.

Efter förra veckans helt fenomenala avsnitt kommer nu säsongens kortaste avsnitt. Men låt er inte bli besvikna på förhand på grund av den ringa speltiden. För även denna veckan bjuds vi på underhållning i världsklass.

 • Regi:
  Robert Rodriguez
 • Manus:
  Jon Favreau
 • I rollerna:
  Pedro Pascal, Giancarlo Esposito, Temuera Morrison, Ming-Na Wen m.fl

Säsongens sjätte avsnitt inleds med att Mando och Bab...förlåt, Grogu landar med Razor Crest på planeten Tython. Målet på planeten är att Grogu genom sin kraft ska kunna nå ut till Jedis. 

Men Imperiet har lyckats spåra Mando genom att sätta en sorts gps på Razor Crest och skickar Stormtroopers till planeten för att fånga Grogu. Innan Imperiet kommer till planeten stöter Mando på två bekanta ansikten och kommer överens om en deal som innefattar ett viss beskarskydd.

Nästan ännu en fullpoängare!

Förra veckans avsnitt tokhylladejag till skyarna och gav full pott. Även veckans avsnitt är snubblande nära en fullpoängare. Avsnittet är något kortare än tidigare avsnitt denna säsongen, men är trots det fullproppat med action och en hel del överraskningar. Det dröjer inte många minuter innan första skottet viner genom luften och efter det är det nästintill non-stop till eftertexterna. Actionscenerna i sig är bland det bästa som Star Wars-världen har producerat på flera år.

Det är klassisk Star Wars-action med skjutscener som vi känner igen från tidigare filmer. Självklart får vi se Stormtroopers som inte kan sikta och det mesta känns igen. Man kan också se avsnittets regissör Robert Rodriguez (Desperado och From Dusk til Dawn) egna avtryck och stil, något som gör avsnittets stora skjutscen ändå känns lite nytt och än mer spännande. Men allt "pangpang" lämnar inte mycket tid över till annat. 

Trots kort speltid och mycket action får vi ändå en hel del tid med Grogu. Och nej, jag har inte riktigt vant mig vid att säga det namnet. Hur som helst så får seriens oerhört charmiga stjärna äntligen ett avsnitt där han verkligen får hamna i centrum. Han bjuder på både charm och visar vad han kan göra med sina krafter. Avsnittets avslutande scener lämnar både hans och seriens fortsättning helt vidöppen.

För ett par veckor sedan skrev jag en krönika om att streamingtjänsterna borde sluta släppa ett avsnitt i veckan. Nu är jag ännu mer irriterade, för jag vet inte om jag klarar av att vänta i en vecka på fortsättningen.

NÄSTA ARTIKEL