Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Mandalorian avsnitt 12. Foto: Disney Plus

The Mandalorian (säsong 2, avsnitt 4)

 • 40 min
 • Action, sci-fi
 • Disney+
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
20 november 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
20 november 2020

Bekanta ansikten tar över showen.

I fjärde avsnittet av "The Mandalorian" får vi möta flera bekanta ansikten och platser. Det är ett avsnitt som bjuder på en hel del action och ett slut som lovar mycket gott.

 • Regi:
  Carl Weathers
 • Manus:
  Jon Favreau
 • I rollerna:
  Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito

Efter att Mando och Baby Yoda med nöd och näppe klarat sig helskinnade i ett skepp som är på gränsen att falla i sär, behöver både skepp och besättning lite service. Mando bestämmer sig för att flyga till Nevarro för att träffa Cara Dune och Greef Karga.

Väl på planeten upptäcker Mando att Dune och Karga har fått ordning på stället och får höra att i stort sett hela planeten är trygg och säker. Dock finns en Rymdimperiebas som vaktas av flera beväpnade styrkor. Mando erbjuder sig att hjälpa till att förstöra basen och bidra till en tryggare planet. Men vad är det egentligen för bas?

"The Mandalorian" slutar inte att imponera

Det börjar bli lite tjatigt att varje fredag skriva dessa hyllningsrecensioner. För ja, även denna veckan imponeras jag av The Mandalorian. Det blir bara bättre och bättre för varje avsnitt, och känns oerhört frustrerande att behöva vänta i sju dagar på att få se fortsättningen. 

Men innan vi bjuds på den filmiska cockblockern får vi som vanligt njuta av drygt 35 minuter av samma storslagna action, högklassiga effekter och fängslande händelseutveckling. Den största skillnaden är att Mando till stor del lämnar över rampljuset till Cara Dune (Gina Carano) och Greef Karga (Carl Weathers) som var två viktiga karaktärer i första säsongen, men som fram tills nu lyst med sin frånvaro. Givetvis har Mando fortfarande en stor roll i avsnittet och får briljera med sina enastående erfarenheter med skjutvapen – men våra gamla vänner från förra säsongen tar över mycket. Det fungerar utmärkt och lyfter avsnittet som blåser frisk luft. Avsnittet är dessutom en mycket beundransvärd regidebut av just Carl Weathers som verkligen fångat den rätta Star Wars-andan.

MER LÄSNING: 

Bästa serierna på Disney+

Bästa filmerna på Disney+

Och avslutningsvis, den stora frågan: Hur var Baby Yoda i avsnittet? Till min stora besvikelse får vi tyvärr inte se allt för mycket av den urgulliga stjärnan. Okej, han fick tid i rampluset, men inte tillräckligt för att göra mig nöjd. Särskilt imponerad av sin surrogatpappa verkar han dock inte vara, utan fokuserar mer på kakor och höga hastigheter. Däremot hoppas jag att vi får se mer av honom i andra halvan av säsongen. En halva som vi som sagt tvingas vänta en vecka på att få ta del av. 

Jag kan inte understryka tillräckligt hur mycket jag tycker om denna serie. Dessutom är jag övertygad om att det, mirakulöst nog, bara kommer att bli bättre. Avslutningen av veckans avsnitt hintar om en fortsättning som kan komma att överträffa det mesta som gjorts bland nya serier.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL