Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Just Beyond (säsong 1)

Just Beyond (säsong 1)

  • 8 x 30 min
  • Fantasy, Skräck, Familj
  • Disney+
Jonatan Blomberg | Recension
13 oktober 2021
Jonatan Blomberg | Recension
13 oktober 2021

Just Beyond bjuder på mysig skräck för hela familjen

Författaren R. L. Stine har länge beskrivits som “Stephen King – fast för unga”, vilket nu passande nog resulterat i att några av hans berättelser adapterats och samlats i en antologiserie hos Disney+.

  • Skapare:
    Seth Grahame-Smith, R. L. Stine
  • I rollerna:
    Gabriel Bateman, Cedric Joe, Henry Thomas, Lexi Underwood, Megan Stott m.fl.

Det finns något inte någon som brukar läsa böcker eller titta på tv och film i någon större utsträckning, som inte vet vem skräckmästaren Stephen King är. Författaren R.L. Stine har sålt över 400 miljoner läskiga böcker för ungdomar och länge beskrivits som “Stephen King för unga”, vilket nu senast exempelvis resulterade i sommarens adaptioner av Fear Street-filmerna hos Netflix.

Såhär under den officiella skräck/Halloween-månaden på året, är det väl därför inte mer än rätt att Disney+ har slagit sig ihop med författaren för en adaption av hans verk för att skapa Just Beyond – som passar perfekt för barnfamiljer som vill njuta av någorlunda barnvänlig skräck, spännande mysterier och övernaturliga berättelser.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Just Beyond-gänget

Handlingen i Just Beyond är helt fristående i varje enskilt avsnitt, där alla åtta avsnitten nu har släppts på en och samma gång hos Disney+. Vi får möta allt från monster, häxor, alternativa universum och utomjordingar i de olika berättelserna, som alla förenas genom att det alltid finns någon slags lärdom i grunden av berättelsen. Exempelvis att inte döma någon efter utseende, hur man är en god vän, varför man ska våga vara sig själv och så vidare. 

En serie för de yngre

Just Beyond
Foto: Disney+

Detta är med andra ord kanske inte en serie som kommer att tilltala en äldre publik, men vi har trots allt den vanlige Stephen King att vända oss till. Det som ändå gör att Just Beyond står ut positivt ur mängden bland andra program som riktar sig till en yngre publik (jag skulle nog säga att 7-14 är det optimala åldersspannet här), är att serien rent visuellt och skådespelarmässigt har tagit ett stort steg framåt. 

Det är något som ändå gör att det går alldeles utmärkt att sitta med och titta tillsammans med sina barn, eller om man känner att man själv vill ha en lite mer skonsam inkörsport till skräcken i oktober.

LÄS OCKSÅ: Läskiga häxor på film

NÄSTA ARTIKEL