Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tell me your secrets. Foto: Amazon/Cmore

Tell Me Your Secrets (säsong 1, avsnitt 1-2)

  • 10 x 45 min
  • Drama, Thriller
  • C More
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 november 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 november 2021

Många hemligheter i ny krimdrama.

I C Mores nya krimdrama "Tell Me Your Secrets" går alla runt med egna hemligheter, oavsett om de är mördare eller mamma till mordoffer.

  • Skapare:
    Harriet Warner
  • I rollerna:
    Lily Rabe, Xavier Samuel, Amy Brenneman, Emyri Crutchfield m.fl

C More har nyss släppt första två avsnitten av krimdramat Tell Me Your Secrets. Serien har varit på gång i flera år, men först nu har den fått möta publik. Bolaget TNT var först på bollen och hade nästan spelat in en säsong innan de bestämde sig för att backa ur. Nu har istället Amazon plockat upp serien i hopp om att den ändå ska lyckas.

Serien handlar om Karen Miller (Lily Rabe), som tillsammans med sin kille Kit (Xavier Samuel) är gripen för att ha mördat nio kvinnor, eller snarare mörkat hans brott. Mary Barlow (Amy Brenneman) tror att hennes försvunna dotter råkade ut för paret, men Karen vägrar att säga något om varken dottern eller hennes offer. Då bestämmer sig Mary för att ta lagen i egna händer, samtidigt som Karen får en ny identitet och går lös.

Lyckas inte riktigt gripa tag.

Visserligen är det både svårt och rätt orättvist att recensera en serie efter att bara ha sett två släppta avsnitt. Men jag tycker mig ändå ha fått en någorlunda bild av C Mores nya krimdrama, och tyvärr är jag inte helt övertygad. Till en början lovar handlingen gott och verkar riktigt spännande. Men handlingen viras snabbt in i massa mindre intressanta sidospår och tappar både fokus och fotfäste. Det fokus och intresse som serien har i inledande scenerna mattas tyvärr av allt mer under första och andra avsnittet. 

För den som sett produktioner av TNT tidigare kommer nog en del att kännas igen. Främst när det kommer till skådespeleriet och relativt ojämn regi. Skådespelarna varierar det mellan överspel med skrik och gråt, och ibland riktigt bra insatser. Det är väldigt ojämnt med andra ord. Precis så ser det även ut med regin och fotot. Det varierar mellan fantastiska bilder och smått överdrivna actionscener som nästan får en att skratta. Lily Rabe det bra i rollen som Karen, men får inte mycket hjälp av manuset att visa hur duktig hon faktiskt är.

Som sagt, det är varken lätt eller rättvist att ge en bild eller betyg av en serie på bara två avsnitt. Men tyvärr är det inte en särskilt imponerande eller intressant start som vi bjuds på. Grundhandlingen i sig är rätt spännande, men förstörs och tappas bort ju mer sidospår skaparen Harriet Warner försöker få med. Den stora frågan är om Amazon verkligen var tvungna att ta upp den redan skrotade serien igen?

Läs mer:

NÄSTA ARTIKEL