Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jägarna (säsong 2)

Jägarna (säsong 2)

  • 6 x 45 min
  • Thriller
  • C More
Axel Diedrichs | Recension
04 april 2021
Axel Diedrichs | Recension
04 april 2021

Genreförvandling och Berger ger mer hagel i bössan.

Jägarna säsong 2 ger oss fullfjädrad Whodunnit med en underbart oberäknelig Simon J. Berger i pusslet.

  • I rollerna:
    Rolf Lassgård, Johan Marenius Nordahl, Simon J. Berger, Lena Endre

MER LÄSNING:

Jägarna säsong 3 – Detta vet vi

Quiz – Jägarna

Där den andra säsongen av "Jägarna" tar vid har morfar Bäckström äntligen funnit ro i sin tillvaro och avslutat sitt evighetslånga byggprojekt. Men harmonin förblir inte långvarig när huvudpersonen i ett gammalt mordfall, Joar Särn, släpps fri från fängelse. Hans återkomst sprätter upp byn och i synnerhet Erik, som måste ta reda på ifall han gjorde rätt som låste in honom för femton år sedan eller om det under hela den tiden gått en mördare lös i området.

"Det bästa vi sett av Jägarna."

Jägarna säsong 2 är det första vi ser av franchisen där vi vet lika mycket som Erik Bäckström när han stångar sig fram i sitt sökande efter sanningen. Efter att tidigare ha fått följa skurkar tätt, spänner vi den här gången fast oss vid Erik och folket på hans sida. Berättandet är snårigt, fullt av ledtrådar och kräver nu vår fulla uppmärksamhet. Ett viktigt hantverksmässigt beslut som ger säsongen sin egen identitet och håller serien fortsatt relevant. Kort och gott det bästa vi sett av Jägarna.

Finfina tillskott på rollistan

Jägarna säsong 2
Rolf Lassgård, Lena Endre och Simon J. Berger. Foto: C More.

I nya säsongen kliver Lena Endre in och ger trygg stjärnglans, men det är Simon J. Berger som höjer nivån avsevärt. Han är Sveriges motsvarighet till Adam Driver: skev och underbar. Påfrestande och engagerande. Det är svårt att inte både hata och älska honom i rollen som den ofta vidrige men någonstans också mänsklige Joar Särn. Det är svårt att avgöra vad som smärtar mest – hans tvivelaktiga moraliska kompass eller att han bara behöver vara anklagad för ett brott för att dömas skyldig av sina bygrannar. Särn förkroppsligar en laddad samhällsfråga och ger oss Lassgårds bästa motspelare sedan Lennart Jähkel i mitten på nittiotalet. 

Berger är inte den enda som lyfter seriens nivå: Lassgård har aldrig varit vassare som Erik Bäckström. Det är en gubbe med pondus och hjärta så att det räcker och blir över. Bäst är scenen i säsongens sista avsnitt när han dödar ett firande på kvarterspuben. Vi kan bara hoppas att C More ökar produktionstakten så att han fortsätta över många fler säsonger.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL