Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Central Park (säsong 2)

Central Park (säsong 2)

  • 8 x 25 min
  • Animation, Komedi, Musikal
  • Apple TV+
Jonatan Blomberg | Recension
25 juni 2021
Jonatan Blomberg | Recension
25 juni 2021

Central Park fortsätter att skapa svängig familjeunderhållning.

Den andra säsongen är en kvalitetsmässigt likvärdig fortsättning av den redan svängiga första säsongen från ifjol.

  • Skapare:
    Loren Bouchard, Nora Smith, Josh Gad
  • I rollerna:
    Josh Gad, Daveed Diggs, Stanley Tucci, Kathryn Hahn m.fl.

Under den första säsongen om parkskötaren Owen Tillerman och hans familj, berättaren Birdie samt det omaka paret Helen och Bitsy, sjöng sig karaktärerna välstämt in i våra hem – efter en lång rad svängiga och underhållande sånger.

Bob’s Burgers-skaparna Nora Smith och Loren Bouchard har även denna gång Josh Gad med som skapare av Central Park. Den sistnämnde lånar dessutom ut sin röst till karaktären Birdie, som är seriens ”berättare”.

Handlingen kretsar givetvis fortfarande kring olika händelser i eller omkring den kända parken på Manhattan, men man lyckas hela tiden effektivt väva in olika sociopolitiskt aktuella teman och kommentarer – samtidigt som underhållningen fungerar för såväl gammal som ung.

LÄS MER: Bästa serierna på Apple TV+

En annan slags medial prövning.

Efter att ha fått mer eller mindre unisont goda omdömen från tv-kritiker efter den första säsongen, så gick serien igenom en annan slags medial prövning när det gick upp för folk att producenten och skådespelerskan Kristen Bell lånade ut sin röst till dottern Molly Tillerman.

Dottern har nämligen en afroamerikansk pappa, vilket gjorde att många tyckte att Bell borde ha låtit rollen gå till någon som bättre kunde förstå karaktären.

Inför den nya säsongen valde därför Bell att stiga åt sidan och Mollys röst görs nu av Emmy Raver-Lampman. I övrigt är det mesta under den andra säsongen mer eller mindre på samma nivå som det var i den första.

Avsnitten är så gott som fristående och fokuserar ofta på en eller några få karaktärer, vilket gör säsongen något ojämn men lyckligtvis alltid med en godkänd lägstanivå.

Det finns många olika animerade tv-serier som helt och hållet är riktade åt vuxna, men Central Park sticker däremot ut ur mängden genom att vara lämplig för både gammal och ung.

När det väl kommer till kritan är det väl faktumet att vi dessutom får mängder av välskrivna, fyndiga och svängiga musikal-framträdanden i varje avsnitt, som troligtvis kommer att locka eller avskräcka de flesta tittarna.

Alla som uppskattar lite sång i sin underhållning, kommer i alla fall kunna få ut en hel del roligt även i den här vändan av "Central Park".

LÄS MER: 6 sevärda animerade vuxenserier

NÄSTA ARTIKEL