Recension: Perfect Addiction (2023)

Recension: Perfect Addiction (2023)

 • 1 tim 47 min
 • Drama, Romantik
 • Amazon Prime
Nine Selander
26 mars 2023 kl. 18:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Boxningsfilm utan slagkraft

I Prime Videos nya boxningsfilm "Perfect Addiction" får vi hänga med på en hämndlysten kärlekshistoria i boxningsformat. Filmen är underhållande men inget revolutionerande eller nytt.

 • Regi:
  Castille Landon
 • Manus:
  Stephanie Sanditz, Claudia Tan (roman)
 • I rollerna:
  Kiana Madeira, Matthew Noszka, Manu Bennett, Ryan Bown, Ross Butler m.fl.

I Perfect Addiction följer vi boxningstränaren Sienna Lane (Kiana Madeira) som en dag ertappar sin pojkvän Jax (Matthew Noszka) – en högt rankad boxare – när han har sex med hennes syster. Det skapar ett hämdbehov i Sienna så hon börjar träna Jax rival Kayden (Ross Butler) i hopp om att äntligen få ner Jax från boxningstronen.

Filmen utlovar flera intensiva träningsmontage och obekväma möten med systern. 

Förutsägbar men romantisk

Trots en välfungerande struktur är Perfect Addiction väldigt förutsägbar, vilket gör att den saknar överraskningsmoment. Plot pointsen är ju där men man kan också argumentera att de kunde utvecklats mer för att förvåna tittaren. Efter att ha sett filmen blir man lämnad med en känsla av att det helt enkelt inte är tillräckligt.

Perfect Addiction påminner om filmen Someone Great (2019). Även i den leder ett avslutat förhållande till nya saker i livet. I Someone Great får vi följa ett tight kompisgäng medan Siennas historia handlar om att hitta tillbaka till sin dröm. Dessutom känns det som att båda dessa filmer bäst går hem hos en yngre publik. 

Perfect Addiction
Foto: Prime Video

Vill ha mer slagkraft

En boxningsfilm kan ge tittaren en känsla av kraft, men då måste filmens helhet sitta bättre. Perfect Addiction har snygg scenografi och stundvis bra musik, men det hjälper inte så mycket då det märks att vissa regibeslut har gjorts för att det ska se bra ut – inte för att vara logiskt. Exempelvis när Siennas kompis påpekar att hon "zonar ut" i klassrummet fastän kompisen sitter bakom henne och omöjligen kan veta vad hon gör.

För övrigt är huvudskådespelarnas minspel trovärdigt och de känns som att de har potential att bli stora en dag. Jag gillar också det universella temat om att vara förmögen att förlåta för att på så vis kunna gå vidare i livet.

Jag blir ändå lämnad med en gnagande känsla av att jag hellre hade sett en kvinnlig version av Rocky (1976) med mer slagkraft än vad Perfect Addiction hade potential att vara.

"Perfect Addiction" finns nu att se på Prime Video.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL