Boxas man på riktigt på film? Mike-stjärnan Trevante Rhodes svarar

Boxas man på riktigt på film? Mike-stjärnan Trevante Rhodes svarar

  • Disney+
Axel Diedrichs
14 september 2022 kl. 17:09

Ett svar som menar allvar!

En fråga som gnagt många är hur boxningsfilmer får fighterna att se äkta ut. Boxas man på riktigt på film? Trevante Rhodes från "Mike" ger oss svar på tal!

Nu kan du se den nya boxningsserien Mike Disney+ som utforskar tungviktsmästaren Mike Tysons vilda, tragiska och kontroversiella liv och karriär som gjort honom till en av sporthistoriens mest polariserande figurer. I rollen som Tyson ser vi stjärnskottet Trevante Rhodes som ser ut att helhjärtat ha tagit sig an seriens boxningssekvenser under inspelningen. Med andra ord ser fighterna otäckt äkta ut. Men inte kan väl skådespelarna slåss oåterhållsamt framför kamerorna – eller?

Mike-stjärnan Trevante Rhodes svarar på om man boxas på riktigt på film

Boxas man på riktigt på film? Mike-stjärnan Trevante Rhodes svarar
Foto: Disney+.

När Filmtopps Axel Diedrichs intervjuade seriens stjärna Trevante Rhodes fanns det naturligtvis mycket att prata om, men en särskild fråga hade grott hos honom...

Boxning på film ser alltid så hårt och äkta ut. Hur är det att spela in, går ni på varandra lika rejält som det ser ut? 

– Jag är boxare utanför skådespeleriet så för min del var det vackert. Vi boxas, och vissa av stuntkillarna var äkta boxare. Jag vill inte ta för mycket ifrån stuntkoreograferna men min tränare och jag skötte det mesta av koreografin själva. Vi kollade på fighter med Mike tillsammans och när du väl hade lärt dig kombinationerna och rörelserna var det enkelt. I vissa situationer gick vi igenom hela koreografin på bara femton, tjugo minuter och sen var vi redo att spela in. 

Vi tog även tillfället att fråga Trevante om vilken som är tidernas bästa boxningsfilm – med den beklaglige twisten att han fick inte välja ultraklassikern Rocky. Svaret? En enda lång tystnad, tills han sade följande: 

– Vet ni, Michael Mann är fantastisk. Jag ger er en ledtråd att följa upp där.

Den första säsongen av "Mike" består av sammanlagt åtta stycken avsnitt, varav fyra av dem nu finns att streama på Disney+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL