Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Night Sky

Night Sky (säsong 1, avsnitt 1-6)

  • 6 x 50 min
  • Drama, Sci-fi
  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
20 maj 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
20 maj 2022

Välspelat kärleksdrama med en sci-fi-twist

I dag är det premiär för "Night Sky" på Amazon Prime Video. Filmtopps Eric Diedrichs tycker att säsongen är klart sevärd, men främst för J.K. Simmons och Sissy Spaceks underbara kemi.

  • Skapare:
    Holden Miller
  • I rollerna:
    J.K. Simmons, Sissy Spacek, Chai Hansen m.fl.

Alla har vi våra hemligheter, men frågan är om någon har en lika häpnadsväckande som det gamla, gifta paret Franklin och Irene (J.K. Simmons och Sissy Spacek). I deras lada finns nämligen en mystisk portal som transporterar dem till rum långt ute i rymden. Bakom de stora glasväggarna blickar de ut i kosmos i väntan på att något ska hända. Kanske kan de få glimta en utomjordisk varelse eller farkost?

I ärlighetens namn är Irene mer intresserad av detta än Franklin. Han har tröttnat efter alla hundratals besök och följer främst mer för att umgås med sin hustru. Egentligen vill han ju bara kolla fotbollen på TV. Men Irene, hon ger sig inte. Särskilt inte eftersom det finns en mystisk dörr som leder ut ur rummet, vad döljer sig där bakom? Vad händer om man öppnar den?

Fick producenterna kalla fötter?

Det är i scenerna med Franklin och Irene som Night Sky gör sig som allra bäst. Tyvärr, måste jag väl ändå säga, tycks tanken på ett lågmält, men romantiskt, filosofiskt rymddrama gett producenterna kalla fötter. Kanske förståeligt på pappret, men när man har skådespelare av den här kalibern i huvudrollerna och därtill ett lysande mysterium med en rymdportal, borde allt fokus ligga på just detta. Istället har man valt att väva in en betydligt svagare och avsevärt mer dramatisk parallellhistoria som äger rum i Argentina.

Givetvis sammanlänkas dessa berättelser med tidens gång. Givetvis är båda relaterade till det mystiska rymdrummet. Givetvis serveras det dramatiska twistar. Givetvis osar det lite för mycket J.J. Abrams, och det, för att undvika alla typer av missförstånd, är i det här avseendet inte positivt.

Skådespelarna gör Night Sky sevärd

Förvisso baseras den här recensionen endast på de första sex avsnitten, men efter att ha sett dem känner jag mig trygg i att bedöma att det krävs en plot twist av guds nåde för att göra den utdragna parallellhistorien värd sin speltid.

Med det sagt är ändå NIght Sky värd en chans. Scenerna med J.K. och Sissy har hjärtat på rätt plats och det är en glädje att se dessa ikoner så älskvärt spela mot varandra.

Night Sky har premiär i dag på Amazon Prime Video.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL