Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
I Know What You Did Last Summer

I Know What You Did Last Summer (säsong 1, avsnitt 1-4)

  • 8 x 40 min
  • Skräck
  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
14 oktober 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
14 oktober 2021

Tonårsskräckis med ny spinn

90-talsklassikern "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" kommer tillbaka i serieformat. Filmtopps Eric Diedrichs uppskattar vissa twistar men tror inte att serien kommer bli någon större succé.

  • Skapare:
    Sara Goodman
  • I rollerna:
    Madison Iseman, Bill Heck, Brianne Tju m.fl

Jag minns när jag såg Jag vet vad du gjorde förra sommaren hemma i ens kompis källare på mellanstadiet. Då var myten om den förrymda mannen med krok kuslig och spännande. Jag såg nyligen om filmen och var väl inte lika imponerad som 30-taggare. Svag för skräck var jag likväl nyfiken på Amazons nya serie.

I centrum står Alison (Madison Iseman), en reko tjej med stökig tvillingsyrra. Efter en blöt natt råkar Alison och en grupp tonåringar köra ihjäl en person – precis som i filmen. De dumpar kroppen och svär att aldrig avslöja vad som hände – precis som i filmen. Ett år senare börjar de terroriseras av någon som vet vad de gjorde förra sommaren – precis som i filmen.

Madison Iseman överglänser sina motspelare

Till skillnad från 90-talsklassikern känner tonåringarna sitt offer väl. En justering som är både till det bättre och till det sämre. Samtidigt som det bjuder in oss tittare till ett upplägg med potential för karaktärsfördjupning, tar allt en helt absurd och ganska fånig vändning. Spoilerkänslig som jag är, får ni själva ta reda på vad jag menar.

Visst, skräck behöver inte vara särskilt smart eller ens logiskt, men här är det bara dumt. Det blir inte heller bättre av Bill Hecks stela skådespel i rollen som Alisons pappa. Hans charmlösa Keanu Reeves-imitation är rakt av plågsam, särskilt när Madison Iseman imponerar i deras gemensamma scener. Efter roller i Cloud och Jumanji: Welcome to the Jungle fortsätter hon att visa att hon är en skådespelare att räkna med.

LÄS MER:

Några avsnitt in i skräckhistorian är jag kluven. Skräckförsöken saknar bett och handlingen känns redan utdragen, men här finns några roliga idéer. Dessutom är Iseman vass i huvudrollen. Kanske kommer det hela att ta sig, men än så länge är I Know What You Did Last Summer inget att rekommendera.

I Know What You Did Last Summer har premiär på Amazon Prime den 15 oktober.

NÄSTA ARTIKEL