Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Hotell Transylvanien: Ombytta roller(2022)

Hotell Transylvanien: Ombytta roller (2022)

 • 1 tim 38 min
 • Komedi, Familjefilm
 • Amazon Prime
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
14 januari 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
14 januari 2022

Freaky Friday med vresig Dracula

Nu är det dags för "Hotell Transylvanien: Ombytta roller" att ha premiär på Amazon Prime Video. Eric Diedrichs återvänder halvt motvilligt till hotellet för en fjärde gång.

 • Regi:
  Derek Drymon, Jennifer Kluska
 • Manus:
  Amos Vernon, Nunzio Randazzo, Genndy Tartakovsky
 • I rollerna:
  Brian Hull, Andy Samberg, Selena Gomez, Steve Buscemi, David Spade m.fl.

Hotell Transylvanien är en frustrerande filmserie. Vissa av installationerna har varit fruktansvärda (och inte på det vis filmskaparna hoppats på) medan andra har varit rätt bra. Ombytta roller landar någonstans mittemellan. Vad som börjar outhärdligt blir efter en stund rätt trevlig familjeunderhållning.

Filmhistoriens vresigaste Dracula är tillbaka, denna gången med hjälp av Brian Hulls stämband. Varför Adam Sandler inte längre är med vet jag inte, men Hull gör en rätt bra imitation och är ungefär lika irriterande som sin företrädare – han kan gå från gäll och hysterisk till ännu mer gäll och hysterisk på ett nafs. Ibland lyckas han även fånga den där värme och mysighet som Sandler någonstans besitter, då är även filmen som bäst.

Freaky Friday med spöken och demoner

Mer än någonsin är det Drac som står i centrum. Han är med i varje scen och i nästan varje bildruta. Denna gången i en lite annorlunda konflikt när slackern Johnny förvandlas till ett monster och Drac till människa – ölmage, håravfall och allt. Tänk dig Freaky Friday med spöken och demoner. För att råda bot på situationen beger sig den omaka duon till en fjärran plats på jakt efter en magisk sten. Under resans gång händer det vi alla väntat på under alla dessa år – Drac och Johnny får lite efterlängtad kvalitetstid och vem vet, kanske kan de faktiskt lära sig något av varandra.

Nu är det väl ingen som förväntar sig stordåd av en ny Hotell Transylvanien, utan nivån ligger ungefär där den brukar göra med ett par dugliga stunder mellan tokmånga rumpskämt. Småttingarna lär ha rätt kul och säkerligen några föräldrar med. Särskilt tippar jag på att det stora avslöjandet om Osynlige mannen blir en succé.

Det var med viss motvillighet jag återvände till hotellet för en fjärde gång, men när allt kommer till kritan, är det en helt okej barnfilm. Varken mer eller mindre.

Hotell Transylvanien: Ombytta roller finns att streama på Amazon Prime Video.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL