Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Volodymyr Zelenzkyj cyklar

Zelenzkyjs TV-serie och film ska visas på SVT

David Forssell | Nyhet
29 mars 2022
David Forssell | Nyhet
29 mars 2022

TV-serie och film av Ukrainas president når svensk publik

SVT meddelade idag att de köpt rättigheterna till att visa den ukrainske presidentens TV-serie "Folkets tjänare" samt en långfilm i samma anda. Sändningstillfälle är dock ännu oklart.

En av världens nu mest kända män är Volodymyr Zelenzkyj, Ukrainas president. I dessa oroliga tider är det nog inte alla som vet att Zelenzkyj faktiskt var TV-stjärna en gång i tiden. Det vill säga innan han blev politiker. 2015 släppte han den politiska satiren Folkets tjänare, som utvecklade sig till en TV-serie på tre säsonger, och året därefter hade även en film i samma stil premiär, även den gjord av Zelenzkyj. Idag nåddes vi i Sverige av nyheten att SVT köpt rättigheterna till både serien och filmen

SVT skriver att en bidragande faktor till köpet är det ökade intresset som visats för Ukraina sedan kriget intensifierats. Kanalen skriver också att serien och filmen kan ses som en del av Zelenzkyjs och det moderna Ukrainas historia. Något datum för när TV-serien och filmen kommer visas har dock inte kanalen redogjort för än. 

Serie om gymnasieläraren som blev president

På IMDb:s hemsida går det att läsa att serien handlar om en ukrainsk gymnasielärare, som efter att ha kämpat mot korruptionen hos landets regering plötsligt blir känd på sociala medier, och därefter utses till Ukrainas president.

Zelenskyjs resa inte helt unik

Att människor från nöjeslivet satsar på en karriär inom politiken är inte nytt. USA har haft både en president som var filmskådespelare, Ronald Reagan och nu senast Donald Trump, känd från TV-serien The Apprentice

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL