Streama Paddington 2 (2017)

Ukrainas president dubbade Paddingtons röst i filmerna

Uppdaterad 01 mars 2022 kl. 11:03 | Publicerad 28 februari 2022 kl. 15:02

StudioCanal bekräftar ryktet

Mannen som blivit ansiktet för det ukrainska motståndet mot den ryska invasionen, presidenten Volodymyr Zelenskyj, ska innan han blivit vald gjort den ukrainska rösten till Paddington.

Innan Volodymyr Zelenskyj blev vald till Ukrainas president var han känd i landet som komiker och skådespelare. Lite lustigt nog spelade han bland annat en lärare som blir vald till just president i Ukraina, i serien Folkets Tjänare. Men nu visar det sig även att han haft en karriär som röstskådespelare.

För mitt under alla mörka nyheter om det ryska anfallet dök det upp ett helt klart trevligare rykte, som sade att Zelenskyj ska ha gjort den ukrainska rösten till Paddington i de båda filmerna från 2014 och 2017. Detta rykte har nu även The Hollywood Reporter fått bekräftat av StudioCanal.

Flera gläds med nyheten, och den har fungerat som en liten ljusglimt i den alltmer mörka tillvaron. Hugh Bonneville spelar i Paddingtons fosterförälder Henry Brown i filmerna och hyllar nu Zelenskyj i en tweet. Bonneville har påpekar även att Paddington är en maskot för Unicef, och hur passande det är med tanke på världssituationen.

Volodymyr Zelenskyj blev vald till Ukrainas president 2019, två år efter att han dubbat Paddington 2, och som ung studerade han både ekonomi och juridik. Förutom komiker- och filmkarriären blev han också känd för de ukrainska invånarna när han 2006 vann landets version av Lets Dance. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL