Zara Larssons avslöjande i brittisk tv – män "kom med opassande förslag"

Zara Larssons avslöjande i brittisk tv – män "kom med opassande förslag"

Emil Oscar Rasmussen
27 juli 2023 kl. 10:10

"Vill inte arbeta med bara män i rummet"

Under gårdagen medverkade Zara Larsson i det brittiska tv-programmet "Shopping With Keith Lemon", där hon intevjuades av komikern Leigh Francis. I intervjun öppnade Zara Larsson upp om sina erfarenheter som kvinna i musikbranschen, och avslöjade att män har kommit "med opassande förslag" och att hon inte vill jobba "med bara män i rummet".

En av Sveriges största internationella musikstjärnor, Zara Larsson, stod under gårdagen för flera uppmärksammade uttalanden i brittisk tv. Det var i en intervju med komikern Leigh Francis i programmet Shopping With Keith Lemon som hon öppenhjärtigt delade med sig av sina upplevelser som en kvinnlig artist i musikbranschen som slog igenom i ung ålder.

Daily Mail rapporterade exklusivt om Larssons intervju redan på dagen i går, innan den gick ut i sändning senare på kvällen. Bilden som Zara Larsson målar upp av industrin är allt annat än smickrande och hon riktar stark kritik mot inflytelserika personer, i första hand män, som missbrukar sin makt gentemot unga förmågor.

Zara Larsson fick sitt genombrott redan som tioåring när hon vann Talang 2008 i Sverige. Debutsingeln "Uncover" släppte hon på skivbolaget Universal fem år senare och därefter har karriären pekat spikrakt uppåt. Med tanke på genombrottet i ung ålder och sina enorma framgångar är det få som har bättre insikt i utsattheten unga kvinnor och flickor kan uppleva inom underhållningsbranschen.

Zara Larssons avslöjande i brittisk tv – män "kom med opassande förslag"
Foto: Netflix.

Zara Larssons avslöjande i brittisk tv – män "kom med opassande förslag"

I Zara Larssons intervju med Leigh Francis i Shopping With Keith Lemon hamnade ett stort fokus som sagt på hennes upplevelser som en ung, kvinnlig artist. Hennes uttalanden har skapat rubriker både i Sverige och i utlandet och de riktar strålkastarljuset mot en allt annat än hälsosam utsatthet som påverkar hur hon väljer att jobba i dag.

Zara Larsson avslöjar att det i början av hennes karriär ibland kunde "kännas väldigt obekvämt".

– Att vara väldigt ung tror jag gjorde att folk missbrukade sin makt en hel del, [de] kom med opassande förslag, eller så rör de vid dig på konstiga sätt. Eller så säger de saker som får en att tänka, "Varför sa du sådär?" avslöjar Zara Larsson i intervjun.

Det råder ingen tvekan om att det i första hand är män som har varit anledning till de obehagliga upplevelserna:

– I dag vill jag inte arbeta med bara män i rummet. I början accepterade jag det bara. Numera känner jag, ha åtminstone en tjej till i rummet. Jag skulle älska ett göra ett album med enbart tjejer.

Programmet Shopping With Keith Lemon visas i Storbritannien på kanalen itv2 och streamas på itvX.

Häromveckan medverkade Zara Larsson även i Allsång på Skansen och snart gör hon sin skådespelardebut i Sigge Eklund-regisserade "En del av dig".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL