Justice League

Zack Snyders vinster på Oscarsgalan kan ha varit riggade

13 maj 2022 kl. 16:05

Inkomna rapporter om sabotage från botar

Den 94:e upplagan av Oscarsgalan fortsätter att frambringa skandaler. Nu har det inkommit rapporter som visar att Zack Snyders vinster med filmerna "Justice League" och "Army of the Dead" kan ha varit riggade av botar.

Kanske platsar årets upplaga av Oscargalan som den mest skandalosande genom åren, för inte nog med örfilsincidenten - nu har rapporter inkommit om att Zack Snyders vinster, med sina filmer Justice League och Army of the Dead, skulle kunna vara riggade av botar. Det rapporterar Screenrant

Snyder vann med sina filmer inom kategorierna "Best Cheer Moment" och "Fan Favorite Movie" i Oscarsgalans nya kategori där tittarna själva kan rösta på utvalda filmer. Vinsterna kom som en överraskning för många då den stortippade favoriten var Spider-Man: No Way Home

Zack Snyder's Justice League
Zack Snyder's Justice League. Foto: Twentieth Century Fox (Sweden) AB 

Resultaten riggade via automatiserade konton 

Enligt en rapport från The Wrap ser det ut som att de två kategorierna som Snyder vann inom var riggade via automatiserade konton. Genom Tweetbinder, ett verktyg för analysspårning, har man kunnat se att autonoma program har bidragit till röstningen med flera tusen röster. 

Samtidigt hävdar David Kirsch, en professor vid universitet i Maryland som forskar inom botar, att rösterna inte ser ut att komma från riktiga människor. 

Reglerna för röstningen i de nya kategorierna ska bland annat ha varit att användare bara kunde rösta 20 gånger var, och endast med konton som var äldre än 24 timmar. Oscarsgalan står dock fortfarande bakom resultaten. 

Mer läsning: 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL