You-stjärnan Penn Badgley: Jag är känd för att onanera

You-stjärnan Penn Badgley: "Jag är känd för att onanera"

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 11 februari 2023 kl. 10:02 | Publicerad 09 februari 2023 kl. 21:02

Skådespelaren om den extremt pinsamma inspelningen av You

Succéserien "You" är tillbaka på Netflix med sin fjärde säsong, och återigen är det Penn Badgley som spelar huvudrollen – en roll som har försatt honom i en och annan obekväm situation. You-stjärnan säger bland annat att den gjort att han numera är "känd för att onanera".

"You" är en av Netflix stora framgångssagor. Streamingtjänsten tog över succéserien från Lifetime efter den första säsongen, och sedan dess har den bara växt i popularitet. You går nu in på sin fjärde säsong och det är alltjämt Penn Badgley som spelar huvudrollen som Joe Goldberg – en karaktär som har problem med att sätta gränser för vad som är okej att göra i "kärlekens" namn.

Badgley fick sitt stora genombrott i rollen som Dan Humphrey i Gossip Girl (2007), men han har även medverkat i filmer som bl.a. John Tucker Must Die (2006) och Easy A (2010). De senaste åren är det dock den minnesvärda rollen i You som han är mest förknippad med. Serien har lyft hans kändisskap till en ny nivå – på gott och ont.

You-stjärnan Penn Badgley: "Jag är känd för att onanera"
Penn Badgley i You. Foto: Netflix.

You-stjärnan Penn Badgley: "Jag är känd för att onanera"

Karaktären som Penn Badgley spelar i You är en förbrytare som tenderar att gå alldeles för långt när han blir betuttad i någon. Utan underdrift går det att slå fast att han utvecklar en besatthet. Det är något som redan i det första avsnittet gestaltas på ett väldigt avslöjande och intimt sätt, så till den grad att det är omöjligt att inte skruva på sig lite obekvämt när man ser det.

Stunden vi syftar på är givetvis den när Joe (Badgley) står på gatan, spanar på sin besatthet och onanerar. I scenen blir Joe så när påkommen i akten och det är, som sagt, aningen obekvämt. Men om vi som tittare ville gömma oss bakom skämskudden under scenen så är det ingenting mot vad Badgley själv kände under inspelningen.

Nyligen medverkade Badgley i Conan O'Briens podcast Conan O'Brien Needs A Friend, där de inte kunde hålla sig från att diskutera scenen.

– Numera är jag bland annat känd för att onanera, säger Badgley skämtsamt i inledningen av konversationen.

Conan och Penn pratar om scenen och inspelningen med lättsamhet och det är kryddat med skratt, men det råder inga tvivel om att skådespelaren var otroligt obekväm med att spela in sekvensen i pilotavsnittet.

– Man inser inte hur stelt det kommer att kännas måste sätta igång och bete sig sådär, förklarar Badgley.

Regissören coachade Penn Badgley under onaniscenen

Conan O'Brien undrar nyfiket hur inspelningen av en sådan scen ens går till, och specifikt om den kräver någon regi. Badgley förklarar att det åtminstone behövdes för scenen i fråga – och det på grund av ett val från skådespelaren som gjorde det lite väl obehagligt.

Enligt Badgley ville han inte rygga tillbaka från sin karaktärs skrämmande sidor och bestämde sig därför för att se ut som om han onanerade långsamt och med öppna ögon.

– Jag tänkte, "jag ska [onanera] jättelångsamt och jag ska fan inte blinka", börjar Badgley. Till slut kom [regissören Lee Krieger] fram och försökte vara väldigt snäll och sa, "så, jag tror vi måste be dig att sluta ögonen, okej?"

Penn Badgley har inga problem att skratta åt den konstiga situationen, men hans erfarenhet ger en spännande inblick i de mer oglamorösa aspekterna av en skådespelares vardag.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL