True Detective säsong 4 – vad händer?

Woody Harrelson vill göra DNA-test för att se om han är Matthew McConaugheys bror

Emil Oscar Rasmussen
20 april 2023 kl. 14:04

Är de två stjärnskådespelarna halvbröder?

Förra veckan skapade Matthew McConaughey rubriker när han påstod att det finns en chans att han och kollegan Woody Harrelson kan vara halvbröder. Nu häller Harrelson mer bränsle på elden och säger att han vill utforska möjligheten på riktigt med ett DNA-test.

Stjärnskådespelarna Woody Harrelson och Matthew McConaughey är två av Hollywoods absolut tyngsta namn. Tungviktarna har dessutom arbetat tillsammans på filmen Surfer, Dude (2008) och succéserien True Detective (2014) – men duon kan ha betydligt mycket mer än så gemensamt. De kanske till och med delar samma blod.

Woody Harrelson vill göra DNA-test för att se om han är Matthew McConaugheys bror
Foto: HBO.

Förra veckan medverkade McConaughey i podcasten Let's Talk Off Camera med Kelly Ripa. Då skapade han rubriker genom ett påstående om att han och Harrelson kan vara halvbröder. McConaughey avslöjade för Ripa att hans mamma för några år sedan antydde att Charles Harrelson, pappa till Woody Harrelson, också kan vara Matthew McConaugheys far.

Nu har Woody Harrelson gett mer bränsle till ryktet och bekräftat att han vill göra ett DNA-test för att se om han och McConaughey faktiskt är syskon.

Harrelson bekräftar att han vill göra DNA-test för att som om han är McConaugheys bror

Under tisdagen gästade Woody Harrelson The Late Show with Stephen Colbert och Matthew McConaugheys avslöjande från föregående vecka kom givetvis på tal. Istället för att tona ner ryktet eldade Harrelson istället på det.

– Det finns viss sanning i den tanken, inleder Harrelson när Stephen Colbert tar upp ämnet.

Woody Harrelson bekräftar sen delar av McConaugheys anekdot om att de för några år sedan var på plats i Grekland med Matthews mamma och att hon då hävdade att hon kände Woodys pappa – med en tydlig betoning på "kände" och en konstpaus efter ordet som antydde att det handlade om mer än en vag bekantskap.

Efter nyheten ska Harrelson och McConaughey undersökt möjligheten på riktigt och kommit fram till att Matthew McConaugheys mamma och (påstådda) pappa hade en paus från varandra under tiden då Matthew kan ha blivit till, och att det därför kan finnas belägg för deras teori om ett syskonskap mellan dem.

– Vi vill gå och testa oss, men för honom är det en mycket större sak. Jag menar, för honom känns det som om han förlorar en pappa, men jag menar att "nej, du får en annan pappa och en bror", säger Harrelson.

McConaugheys ambivalens inför ett DNA-test var något han själv berörde i Let's Talk Off Camera:

– Det är lite svårare för mig, för han ber mig ta risken att säga "vänta lite, ni menar att min pappa kanske inte är min pappa när jag har trott det i 53 år?" Det står lite mer på spel för mig.

Något som också skulle kunna bidra till Matthew McConaugheys tveksamhet är att Charles Harrelson knappast var den typ av förebild som de flesta letar efter i en föräldrafigur. Charles, som gick bort i fängelse 2007, var nämligen en dömd yrkesmördare som vid tiden för sin död satt inläst för att ha mördat den federala domaren John H Wood Jr. år 1979. Vid ett tillfälle ska Charles Harrelson dessutom ha påstått sig vara den som mördade John F. Kennedy. Det är ett påstående som han dock tog tillbaka senare och som inte tros innehålla någon sanningshalt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL