9 roliga fakta om "True Detective"

9 roliga fakta om "True Detective"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 13 juli 2015 kl. 18:07

Visste du det här om "True Detective"?

I juni hade den andra säsongen av HBO:s storslagna kriminalare True Detective premiär. Som bekant är skådespelarbesättningen och miljön helt annorlunda från den första säsongen. Och som de tongivande karaktärerna hittar vi bland annat stjärnskådespelarna Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch och Colin Farrell.

True Detective
Foto: HBO

"True Detective" är förbryllande omskriven på sociala medier och varje avsnitt granskas noga av kritiker. Men till mångas besvikelse har säsongen hittills inte varit den succé man hade hoppats på.

Så vad gör man då för att lyfta stämningen kring serien? Självklart med rolig fakta du förmodligen inte känner till om True Detective!

True Detective
Foto: HBO

1. Innan Rachel McAdams fick jobbet att spela detektiven Ani Bezzerides var både Jessica Biel och svenskan Malin Åkerman tänkta för rollen.

2. I den första säsongen spelar Matthew McConaughey en ateist medan Woody Harrelson spelar kristen. I verkligheten är deras syner på världen tvärtom då McConaughey är kristen och Harrelson atheist.

3. True Detective är en av tidernas högst rankade TV-serier med ett publikantal på över 10 miljoner. En exceptionell siffra då serien inte är familjevänlig.

True Detective
Foto: HBO

4. Inför rollen som detektiven Ray Velcoro gick Colin Farrell upp 10 kilo.

5. För att förbereda sig inför rollen som Rust Cohle skrev McConaughey en 450-sidig analys om sin karaktär – "The four stages of Rust Cohle". Den främsta anledningen var för att kartlägga Cohles karaktärsförändring under seriens gång.

6. Inför den andra säsongen lade HBO ned mycket tid på att försöka värva till sig Christian Bale och Jessica Chastain som huvudrollsinnehavare. De tackade båda två nej på grund av den enorma tid som läggs ner på att spela in serien.

True Detective
Foto: True Detective

7. Seriens skapare och manusförfattare, Nic Pizzolatto, var trött på frågan om vad säsong 2 skulle handla om. Han skojade därför om att berättelsen skulle kretsa kring en hemlig ockult historia i Los Angeles transportsystem. Folk trodde på detta och på nolltid skrevs det slitsamt om handlingen på sociala medier. Pizzolatto tyckte att dess uppmärksamhet var kul och avstod därför från att förklara skämtet.

8. Under den första säsongens gång rökte McConaughey 49 cigaretter och drack 8 öl totalt framför kameran. Detta ger ett snitt på 6 cigaretter och 1 öl per avsnitt.

9. True Detective är McConaughey- och Harrelsons tredje samarbete. De har tidigare medverkat tillsammans i Edtv (1999) och Surfer, Dude (2008)

19 juli har femte avsnittet av säsong 2 premiär, men det visste du nog redan.

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL