Matthew McConaughey

Matthew McConaughey nära huvudrollen i Titanic: "Trodde det skulle hända"

Sofie Landgren
07 februari 2023 kl. 21:02
ANNONS
ANNONS

McConaughey provspelade med Winslet – kunde fått Leos roll

Matthew McConaughey provspelade med Kate Winslet i jakten på rollen som Jack i "Titanic". Stjärnan "trodde verkligen det skulle hända" och var bombsäker på att få rollen, men regissören James Cameron höll stenhårt fast vid att den skulle gå till Leonardo DiCaprio.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey. Foto: Lionsgate.

Alla känner vi till den omåttligt populära kärlekshistorien om Jack och Rose i filmen Titanic från 1997. Filmen ledde till ett rejält uppsving i karriären för huvudrollsinnehavarna Leonardo DiCaprio och Kate Winslet, men vad få inte vet är att vi kunde fått se en helt annan skådespelare i rollen som Jack Dawson, utan en annan storstjärna, i form av Matthew McConaughey.

Matthew McConaughey "trodde verkligen" att han skulle få huvudrollen i Titanic

Under castingprocessen till Titanic var Matthew McConaughey ett av namnen som länge övervägdes för rollen som Jack. Det gick till och med så långt att Matthew kallades in för att provspela tillsammans med självaste Kate Winslet.

Hans audition gick dessutom så pass bra i hans eget tycke att han var stensäker på att han skulle kamma hem rollen. Även Kate ansåg att provspelningen gick helt fantastiskt, och än viktigare, filmens regissör älskade det han såg. James Cameron har i efterhand pratat om att Matthews audition var fantastisk och att alla verkligen tyckte om honom, men sen kom Leonardo DiCaprio in i bilden och sopade banan med konkurrenterna.

I en tidigare intervju i Rob Lowes (även Lowe försökte nypa åt sig rollen som Jack) podcast Literally! With Rob Lowe har Matthew berättat om den vilseledande feedbacken på hans provspelning, som fick honom att tro att rollen skulle bli hans.

– Jag gick och läste mot Kate Winslet och när vi skulle åka, du vet, det var en av de där; de liksom följde efter mig, och när vi kom ut sa de "det gick jättebra." Jag menar, jag trodde verkligen att det skulle hända. Men det gjorde det inte, förklarar Matthew McConaughey.

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Leonardo DiCaprio och  Kate Winslet. Foto: Paramount Pictures.

Tur att det ändå blev Leonardo DiCaprio

Det låter som att vi var otroligt nära att faktiskt få en helt annan Jack, eftersom Matthew McConaughey beskriver sin audition som en som var i slutskedet av castingen. Han må ha varit förbannad över att han inte fick rollen, men det kanske var för det bästa. McConaughey är en mångsidig skådespelare och skulle utan tvekan gett oss en bra tolkning av Jack Dawson, men det skulle troligtvis inte blivit samma känsla som vi fått tack vare Leonardo DiCaprios tolkning av rollen. Leos insats som Jack anses av många vara ikonisk och än i dag en av hans allra bästa.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL