Willow-stjärnan Ellie Bamber ska spela Kate Moss

Willow-stjärnan Ellie Bamber ska spela Kate Moss

Moa  Andersson
03 februari 2023 kl. 10:02

Nya stjärnan castad att spela Kate Moss – av Moss själv

Igår blev det känt att Ellie Bamber ska spela Kate Moss i James Lucas "Moss & Freud". Kate Moss har själv varit med och castat Ellie Bamber till huvudrollen i biografin om henne.

Många har spekulerat i vem som ska få huvudrollen i filmen Moss & Freud som skildrar när Kate Moss nakenporträtterades av den brittiske målaren Lucian Freud. Nu är det klart att det blir den brittiska Ellie Bamber, 24, som är aktuell med Disneys serie Willow där hon spelar Elora Danan. Nyheten blev känd under gårdagen, på Ellie Bambers självaste födelsedag.

Moss & Freud handlar om supermodellen Kate Moss liv under början av 2000-talet. När Moss var gravid med sin dotter Lila 2002 ställde hon upp som modell för den brittiske målaren Lucian Freud – en upplevelse som hon har ansett som en av de viktigaste i sin karriär. 2005 såldes tavlan för 47 miljoner norska kronor.

Willow-stjärnan Ellie Bamber ska spela Kate Moss
Foto: Disney.

Kate Moss värvar Ellie Bamber

Kate Moss är ett av de mest kända ansiktena i världen och har själv hjälpt till att casta den brittiska skådespelerskan Ellie Bamber för att spela henne i den kommande filmen. Moss är även exekutiv producent för filmen och har stöd från Lucian Freud Archive.

– Eftersom det här är en så personlig berättelse för mig, har det varit viktigt att jag är involverad med regissör James Lucas i alla aspekter när projektet utvecklas. Jag är överlycklig över den senaste rollbesättningen och exalterad över att filmen snart börjar spelas in. Jag kan inte härja mig för att få se den, säger Kate Moss i ett uttalande.

Freud ville inte måla prinsessan Diana – men Kate Moss fick ett porträtt

Tyskfödde Frued, som är barnbarn till psykiatern Sigmund Freud, har varit känd som världens mest eftertraktade samtidskonstnär. Han målade sällan kändisar. I en uppsats i Christies-katalogen berättar att han exempelvis avböjde att måla prinsessan Diana av Wales, eftersom han inte kunde komma bortom "glamourens glans".

Han kontaktade Moss först för ett porträtt efter att han läst i tidningen Dazed & Confused att en av hennes ambitioner var att bli målad av honom.

Lucan Freud avled 2011. Den tvåfaldige Emmy Award-vinnaren och BAFTA-nominerade Derek Jacobi kommer att spela honom. När "Moss & Freud" har premiär är ännu inte känt.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL