Ikoniska filmen Will Smith ångrar att han tackade nej till

Will Smith skämtar om Oscarsskandalen – hyllas av sina följare

Emil Oscar Rasmussen
22 februari 2023 kl. 21:02

Will Smith charmar sina fans i ny video

I ett klipp som Will Smith har postat på sociala medier driver han med Oscarsskandalen som han orsakade för snart ett år sedan – och det till sina följares förtjusning.

Snart ett år har passerat sedan Will Smith fick någon form av kortslutning och bestämde sig för att gå upp på scen och örfila Chris Rock – mitt under brinnande livesändning av Oscarsgalan 2022. Det var efter ett skämt om Jada Punkett Smith, fru till Will Smith, som storstjärnan tappade fattningen och gick till angrepp mot Chris Rock.

Will Smith skämtar om Oscarsskandalen – hyllas av sina följare
Will Smith i "King Richard" (2021). Foto: Warner Bros.

Händelsen är en av tidernas största Oscarsskandaler och rubrikerna blev av förklarliga skäl stora tiden kort därefter. När vi nu närmar oss Oscarsgalan 2023 har diskussionen kring skandalen återigen blossat upp. Så sent som förra veckan gick exempelvis Janet Yang, Oscarsakademins president, ut och sa att deras respons på händelsen var otillräcklig i stunden.

Även om kritiken under galans gång var mer eller obefintlig på plats, och kvällen dessutom kulminerade med en Oscarsvinst för Smith (för hans huvudroll i King Richard), gjorde sig konsekvenserna kända under årets gång. Smith lämnade sin bland annat sin plats i Oscarsakademin och har blivit avstängd från galan de närmaste 10 åren. Smith har också bett om ursäkt för skandalen.

Will Smith skämtar om Oscarsskandalen på Tiktok

Att Oscarsgalan närmar sig och därmed gett nytt syre åt skriverierna om förra årets skandal ser inte ut att ha undgått Will Smith. I ett försök att tona ned allvaret i situationen har skådespelaren vänt sig till Tiktok för att skämta om skandalen. Baserat på reaktionerna tycks klippet som Smith publicerat också resonera med större delen av tittarna.

I Tiktok-videon kan vi se Will Smith titta på ett klipp från användaren @missmoneyworrking, där hon beskriver en övning som går ut på att fråga livlösa objekt vad de tycker om en.

– Visste du att du kan välja ut vilket objekt som helst, titta på det och fråga vad det tycker om dig? säger Tiktok-användaren, samtidigt som Will Smith lyssnar intresserat. Du kan till exempel plocka upp en penna och fråga hur den ser på dig eller vad den tycker om dig, så kommer din intuition att ge dig ett svar, fortsätter hon.

I takt med att Tiktok-användaren fortsätter att förklara övningen börjar Smith se ut att tänka på något sneglar utanför bild. Till slut sträcker han ut armen och för tillbaka den in i bild – med sin Oscarsstatyett i handen. Smith ser sedan ut att vara på väg att säga något, men förblir tyst. 

Skämtet har gått hem hos många av Will Smiths fans och klippets kommentarsfält innehåller övervägande positiva reaktioner. Det är dock långt ifrån alla som väljer att stötta stjärnan. Allteftersom videon har uppmärksammats i media har även en stor mängd kritiker hittat till klippet.

– Oscar: "Chris Rock borde ha gjort en polisanmälan, och att inte göra det etablerar en ohälsosam standard", menar exempelvis en användare att statyetten hade svarat Will.

Oscarsgalan 2023 går av stapeln söndagen den 12 mars (natten till måndag svensk tid).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL