Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wicked-adaption blir till två filmer

Kommande Wicked bryter ny mark för musikalfilm

Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022
Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022

Första filmen släpps 2024.

"Crazy Rich Asian" regissören Jon M. Chu hade svårt att få musikalen ”Wicked” till en enda film. Han har nu gjort valet att dela upp den till två filmer för få med så mycket av berättelsen som möjligt.

Förra året annonserade Jon M. Chu att en Wicked-film är på gång med Ariana Grande och Cynthia Erivo i huvudrollerna. Projektet är en adaption av musikalen som är en prequel till Trollkarlen från Oz, där vi får följa berättelsen som leder upp till Dorothys ankomst till Oz.

Chu delade med sig på Twitter att musikalen nu blir till två filmer. Han beskriver att det har varit svårt att tackla handlingen av Wicked och göra den till en enda film, utan att den kommer förstöras på något vis. Han fortsätter att berätta att de försökte ta bort sånger eller justera karaktärerna, men att de insåg att dessa val kommer att leda till katastrofala konsekvenser i jämförelse med källmaterialet.

Istället berättar Chu att de kommer göra produktionen större genom att Wicked inte bara blir en film utan två, och genom det kunna gå ner i djupet när det kommer till handlingen och karaktärerna.

Vi har många gånger sett beslutet fattas om att dela upp en adaption i två delar för stora, episka berättelser (som Dune, Hobbit m.fl.), men för en musikal är det unikt.

Det fullständiga uttalandet från Chu:

Låtarna från Broadway-musikalen "Wicked" är skriven av Stephen Schwarts, som nu kommer skriva manuset till filmerna med Winnie Holzman. Marc Platt som producera Broadway-versionen ska även vara med som producent till adaptionen.

Första gången Wicked hade premiär som Broadway-musikal var år 2003 och sen dess har den dragit in över 1 miljard dollar. Den största musikalen på Broadway är Lejonkungen, men näst på tur i listan hittar vi Wicked.

Första ”Wicked”-filmen har premiär den 25 december 2024 och den andra delen den 25 december 2025.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL