Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Regissören bakom Crazy Rich Asians gör film om Play Doh

Regissören bakom Crazy Rich Asians gör film om Play Doh

Jonathan Smeds | Nyhet
18 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
18 mars 2022

Årets mest märkliga filmnyhet?

Leksaksföretaget Hasbro har storsatsat på filmer och serier den senaste tiden. Som ett led i detta kommer nu en film om Play Doh lera.

Det är Deadline som rapporterar om den, något oväntade, nyheten att Hasbro tänker göra film om den populära lekleran. Play Doh lera är en av världens mest kända varumärken när det kommer till leksaker, och säljs i över 80 länder runt om i världen.

Manusförfattare för den nya filmen kommer vara den Oscarsnominerade författaren Emily V. Gordon, och regissör samt producent blir John M. Chu. Han har bland annat regisserat den kritikerrosade filmen Crazy Rich Asians. 

– Teamet ser fram emot att ge publiken en formbar, smidig och ikonisk doftande berättelse om vikten av att ha fantasi, säger Chu och Gordon i ett gemensamt uttalande. 

Sedan eOne tog över Hasbro 2019 har flera av leksaksföretagets märken börjat röra sig mot film- och TV-branschen. Det populära rollspelet Dungeons & Dragons kommer få en långfilm nästa år, med Chris Pine, Hugh Grant och Michelle Rodriguez. Även Transformers ska få en ny film, samtidigt som bland annat brädspelen Risk, Ouija, Clue och Magic: The Gathering ska få filmer eller serier. 

Det är inte känt om Play Doh-filmen kommer vara i live action eller animerad. Med tanke på att varken Chu eller Gordon jobbat med animerade filmer förut är dock det första alternativet det mest troliga. 

Play Doh filmen har inte fått ett premiärdatum.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL