Premiär för Familjen Addams-serien Wednesday

Wednesday-stjärnan Jenna Ortega vägrade repliker: “Inte en chans”

08 mars 2023 kl. 11:03

Wednesday-skådespelaren beskriver att hon var oprofessionell under inspelning av Netflix-serien

I podcasten “Armchair Expert With Dax Shepard” öppnade Jenna Ortega upp om hur hon i under inspelningen av vissa scener i Netflix-serien “Wednesday” fick sätta ner foten, på ett sätt som hon själv kalla för oprofessionellt.

Jenna Ortega spelar Wednesday Addams i succeserien Wednesday på Netflix. I en podcasten Armchair Expert med Dax Shepard berättade hon nyligen om hur hon ändrade manuset vid flertalet tillfällen. 

– Jag tror inte att jag någonsin behövt sätta ner foten på en inspelning på det sättet som jag gjorde i Wednesday, säger Jenna.

Hon kände sig väldigt beskyddande över karaktären Wednesday och berättade att hon under vissa scener ändrade repliker som hon inte ansåg överensstämde med Wednesdays personlighet. Efteråt fick hon förklara för manusförfattarna varför hon inte kunde göra vissa saker.

– Allt som hon gör, allt som jag gjorde var inte logiskt för hennes personlighet alls. Att hon hamnar i ett triangeldrama var inkonsekvent. Det var en replik om en klänning hon skulle ha på sig för en skolbal där hon skulle säga “Åh herregud, jag älskar den! Jag kan inte fatta att jag precis sa så, jag hatar mig själv”. Där behövde jag säga ifrån, “nej, inte en chans”, förklarar Jenna Ortega.

Seriens stora stjärna menar också att det fanns scener där hon till och med blev "oprofessionell" och "bara började ändra repliker".

Foto: Netflix

Den virala dansscenen

Jenna Ortega fortsatte med att berätta att hon inte var överförtjust i vissa emotionella vägar serien valde att ta, men att hon förstår att det var nödvändigt. Wednesday-stjärnan nämnde också att den virala dansscenen från början var tänkt som en flashmob.

– Inledningsvis var tanken att det skulle vara en flashmob. Hon skulle börja dansa och alla andra skulle börjat dansa med henne. Där fick jag lägga mitt veto för varför skulle hon vara okej med det? Jag sa att “antingen får ni skrota den idén eller så får ni låta Wednesday slå någon, och sen är det slut”, avslöjade skådespelerskan.

Jenna Ortega är just nu aktuell med "Scream VI" som har biopremiär den 10 mars.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL