Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Skräckfilmen som knäckte Wednesday-stjärnan Jenna Ortega

Skräckfilmen som knäckte Wednesday-stjärnan Jenna Ortega

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2023

"Finns bilder i den som stannar kvar hos mig"

Jenna Ortega, aktuell med "Scream 6" och Netflix-serien "Wednesday" berättar om skräckfilmen som knäckte henne – redan innan karriären drog igång.

Wednesday-stjärnan Jenna Ortega har på kort tid blivit sin generations största skräckskådespelare. Men innan karriären tog fart fanns det en skräckfilm som knäckte henne. Lyckligtvis hindrade traumat inte Ortega från att vilja arbeta i genren som hon nu blivit en så pass stor del av.

Bara de senaste åren har vi sett 20-åriga Ortega spela i serien You, The Babysitter: Killer Queen, Scream, Studio 666, X och Netflix-succén Wednesday. I en intervju med Rotten Tomatoes diskuterar Jenna Ortega Wednesday, varför hon älskar Scream-filmerna och vilken rysare som tidigt påverkade henne rejält. 

– Jag har alltid dragits till skräck, så det är kul att mitt arbete får reflektera mitt inre. När det gäller mörka grejer är även min humor lite mer mörk. Jag har alltid blivit jämförd med Wednesday vad gäller min sarkasm och mörka humor, så det är märkligt passande att jag nu spelar henne, säger Jenna Ortega. 

Vidare berättar hon om varför hon älskar att göra Scream-filmerna, som det senare i vår kommer en uppföljare till:

– Det som är så bra med Scream-filmerna är att det verkligen är en fantastisk gemenskap. För egen del är casten och teamen som min familj, vi kan aldrig ta något på allvar. Ghostface kan vara mitt uppe i en monolog när vi måste bryta och starta om för att vi alla skrattar så mycket. 

Skräckfilmen som knäckte Wednesday-stjärnan Jenna Ortega
Jenna Ortega i "The Fallout". Foto: HBO Max.

Skräckfilmen som knäckte Wednesday-stjärnan Jenna Ortega

En film som däremot inte var lika rolig för Ortega var en hon själv inte hade arbetat på, och en av de första som hon såg: 

Insidious var en av de första skräckfilmerna som jag såg, och det finns några bilder i den filmen som stannar kvar hos mig. Jag känner att jag fortfarande kan se den röda demonkillen vart jag än går. James Wan vet uppenbarligen vad han gör, men att se det som 12-åring var traumatiserande. Jag känner samtidigt stor beundran för den.

Även om Jenna Ortega knäcktes av Insidious verkar det som att hennes beundran för filmen vägde över. 2013 spelade hon karaktären Annie i Insidious: Chapter 2, vilken var hennes dittills största roll. För dig som inte sett filmerna handlar de om en familj som försöker bekämpa de demoniska krafter som hemsöker deras hem.

Den 10 mars ser vi skådespelaren i hennes nästa skräckfilm, "Scream 6", som för första gången förflyttar berättelsen från Woodsboro till New York.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL