Recension: Fast X (2023)

Vin Diesel om Fast & Furious framtid: "Kvinnlig spinoff"

Emil Oscar Rasmussen
23 maj 2023 kl. 14:05

Fler Fast and Furious-filmer på gång

"Fast X" den senaste filmen i "Fast and Furious"-sagan har sladdat in på bio. Och inte för sista gången om vi ska tro stjärnan Vin Diesel, som menar att han utvecklar flertalet spinoffs, inklusive en kvinnoledd.

"Fast X" har gått upp på svenska biografer och även om den senaste delen i Fast & Furious-franchisen delar kritikerna (Filmtopp delade ut ett bottenbetyg till filmen), så råder det ingen tvekan om att filmserien är omåttligt populär hos sin publik. För alla som inte kan få nog av de stjärntäta och fartfyllda filmerna finns det lyckligtvis mer av den varan att se fram emot.

Trots att Fast X länge pratades om som den sista filmen i Fast-sagan är det redan klart att det blir en uppföljare. Det har även viskats om eventuella spinoffs en längre tid, vilket nu har bekräftats av franchisens främsta stjärna, Vin Diesel.

Foto: Universal Pictures.

Vin Diesel jobbar redan på en "kvinnlig" Fast & Furious-spinoff

Den huvudsakliga filmserien i Fast & Furious-franchisen är på väg att avrundas. Vin Diesel beskriver Fast X som den första av två avslutande delar på sagan (med vissa önskemål om att även addera en tredje del). Att Diesel är på väg att ta filmserien i mål efter över två decennier betyder dock inte att franchisen går i graven. Tvärtom ser det ut att finnas stora planer på att låta den leva vidare i nya former.

Vin Diesel avslöjade nyligen i samtal med Variety att det redan arbetas på flertalet projekt. Han har tidigare pratat om en spinoff med kvinnliga karaktärer i fokus, vilket också ser ut att bli verklighet i framtiden.

– Jag började utveckla den kvinnliga spinoffen och andra spinoffs 2027. Och ju snabbare jag kan få klart avslutningen (på Fast-sagan), desto snabbare kan jag få ut alla spinoffs, säger Diesel till Variety.

Vilka skådespelare som kommer att stå i fokus för det kvinnocentrerade projektet framgår däremot inte. Michelle Rodriguez är exempelvis tveksam till den typen av spinoff.

– Man får lämna över stafettpinnen. Man får sätta sig i baksätet. Man får ta passagerarsidan. När det kommer till nästa generation måste man göra det. Det är enda sättet att låta dem definiera framtiden, säger Rodriguez om sin eventuella medverkan i kommande spinoffs.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL