Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Wising säsong 2

Wisting säsong 2 blir verklighet – Detta vet vi!

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020

En av de största dramasatsningarna någonsin.

Inspelningen av "Wisting" säsong 2 har precis dragit igång. Sven Nordin, Mads Ousdal och Thea Green Lundberg är alla med i den andra säsongen av succéserien, som är baserad på norske krimförfattaren Jørn Lier Horst bästsäljande böcker.
– Det är så roligt att vi äntligen får göra mer Wisting. Vi alla har längtat efter att komma igång igen, säger huvudrollsinnehavaren Sven Nordin.

Enligt NENT Group är Wisting en av de största norska dramasatsningarna någonsin och satte förra året tittarrekord på Viaplay Norden under första premiärdygnet. Nu är det klart att succéserien är tillbaka med en andra säsong, som kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay våren 2021.

Sven Nordin har hyllats för sin tolkning av den erfarne polismannen William Wisting, och tillsammans med skådespelarna Thea Green Lundberg och Mads Ousdal återvänder han nu till Larvik för en ny säsong.

– Jag är tacksam och ödmjuk över den positiva respons vi fick i första säsongen, och det är så roligt att vi äntligen får göra mer Wisting. Vi alla har längtat efter att komma igång igen, säger Sven Nordin.

Trygve Allister Diesen fortsätter som regissör och huvudförfattare för säsongens samtliga åtta avsnitt. Vid sin sida har han Vegard Steiro Amundsen och Jadranko Mehic som manusförfattare.

Wisting säsong 2
Wisting. Foto: NENT Group.

De fyra första avsnitten i säsong två är baserade på Jørn Lier Horsts bok Illvilja (2019) och startar mycket dramatiskt med att en dömd seriemördare rymmer från Wisting, som tvingas ta upp jakten på mördaren för att hindra att ännu fler mord sker.

De avslutande fyra avsnitten bygger på boken Nattmannen (2009) och inleds med att en kvinnas huvud hittas spetsat på en påle mitt i Larviks centrum, och därmed får Wisting ta sig an sitt mest groteska fall hittills. 

– Efterfrågan har varit stor bland våra tittare både i Norge och i resten av Norden, så det är väldigt kul att vi äntligen kunnat starta inspelningen av en ny säsong med Norges populäraste polis William Wisting, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Wisting säsong 2
Wisting. Foto: NENT Group.

Jørn Lier Horsts böcker om William Wisting har sålts i mer än en miljon exemplar bara i Norge och getts ut i fler än 25 länder. Wisting satte inte bara nordiskt rekord på Viaplay när första säsongen hade premiär våren 2019, utan har också sålts till en rad länder såsom USA, Australien, Spanien, Nederländerna, Kanada och i Storbritannien har serien visats på BBC.

Wisting säsong 2 består av åtta avsnitt och kommer att visas exklusivt på Viaplay i Norden med planerad premiär våren 2021. Serien produceeras av produktionsbolageet Cinenord och producent är Silje Hopland Eik med Trygve Allister Diesen som manusförfattare och regissör. 

Den andra säsongen av Wisting kommer med andra ord ut under våren 2021.

NÄSTA ARTIKEL