Viaplay gör fantasyserie på Ronja Rövardotter

Viaplay gör fantasyserie på Ronja Rövardotter

  • Viaplay
Filmtopp
06 september 2021 kl. 15:45

Viaplay med storsatsning på Astrid Lindgrens klassiker.

Ronja Rövardotter kommer tillbaka med en ny serie av Viaplay. "Ronja" har premiär på streamingtjänsten 2023 med tolv avsnitt fördelade över två säsonger.

MER LÄSNING:

Serien Ronja följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och i bland farlig, plats fylld av märkliga varelser. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla. Ronja och Birk flyr in i skogen för att försöka överleva på egen hand.

Ronja är skriven av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt, regisseras av Lisa James Larsson (Victoria) och kommer att ha banbrytande visuella effekter.

"Kreativt team av högsta klass."

Ronja Rövardotter
Caption

– Ronjas självförtroende och komplexitet gör henne till en av mina absoluta favoritkaraktärer. Den här klassiska berättelsen om en stark och självständig flicka har alltid varit före sin tid, och dess underliggande teman om vänskap, närhet till naturen och ifrågasättande av sina egna fördomar är så relevanta än idag. Det är ett sant privilegium att arbeta med det här kreativa teamet av högsta klass för att ta Ronja till Viaplay-tittare runtom i hela världen. Det här projektet visar hur fort våra ambitioner växer. Det blir inte större än så här att för en nordisk storyteller som NENT Group få möjlighet att arbeta med en av Astrid Lindgrens berättelser, säger Filippa Wallestam

Rollbesättningen för Ronja pågår och mer information kommer i sinom tid. Den svenskspråkiga serien produceras av Bonnie Skoog Feeney och Mattias Arehn (Björnstad) för Filmlance International med Sara Askelöf som exekutiv producent på NENT Group.

"Ronja" har premiär på Viaplay under 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL