Viaplay växer med 69 procent i ny kvartalsrapport

Viaplay växer med 69 procent i ny kvartalsrapport

  • Viaplay
Filmtopp
21 juli 2022 kl. 14:07

Svenska streamingtjänsten attraherar abonnenter från hela världen

I en ny kvartalsrapport visar Viaplay Group upp starkt positiva siffror. På ett år har streamingtjänsten haft en abonnenttillväxt på 69 procent.

I morse kunde vi rapportera att Netflix aktievärde ökat med 7,7 procent sedan bolagets kvartalsrapport presenterades. Detta trots att streamingtjätten tappat 970 000 prenumeranter. Nu, i en ny kvartalsrapport från Viaplay Group, är det tydligt att den svenska streamingtjänsten har haft ett mycket bra år.

Från föregående år har antalet betalande Viaplay-abonnenter ökat med 69 procent, varav 766 000 har tillkommit under årets andra kvartal. Totalt har nu Viaplay 5,5 miljoner prenumeranter.

Vidare har bolaget ökat sin organiska försäljningstillväxt med 18 procent. Numera ligger den på 3 725 miljoner kronor, från tidigare 3 072 miljoner kronor.

Höjer sitt abonnentmål

I samband med kvartalsrapporten ökar även Viaplay Group målsättningen för antalet abonnenter vid årsslutet – från 7 miljoner till 7,3 miljoner. Likaså justerade de den förväntade förlusten för den internationella verksamheten från 1 500 miljoner kronor till 1 350 miljoner kronor.

Viaplay Groups VD och Koncernchef, Anders Jensen, säger följande:

"Vi har levererat ännu ett kvartal helt i linje med vår strategi och våra mål. Viaplays starka utveckling i Norden kompletterades med ytterligare tillväxt i den internationella verksamheten. Som ett resultat av denna utveckling och i kombination med vårt nya B2B partnerskap i Polen, uppgraderar vi vårt Viaplay-abonnentmål för årets slut från 7 miljoner till 7,3 miljoner."

"Vår expansionsplan är fullt finansierad och vi har full visibilitet över våra kommande innehållskostnader, vilka är avtalade för flera år framöver. Den makroekonomiska utvecklingen och det geopolitiska läget är dock allt annat än säkert, och vi är redo att införa justeringar när och om så krävs, precis som vi har gjort historiskt."

Mer läsning:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL