Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Head

Viaplay släpper "The Thing"-inspirerad serie

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juni 2020

– Perfekt mix av nordic noir och John Carpenters klassiska skräckfilm.

Internationella thrillern "The Head "blir Viaplays nästa originalproduktion. I den visuellt effektfulla serien ser vi skådespelare som Hannes Fohlin, Alexandre Willaume, John Lynch, Katherine O'Donnelly och Richard Sammel. Serien som utspelar sig på en forskningsstation på en av jordens mest ogästvänliga platser, Antarktis. The Head har premiär på Viaplay i höst.

Vintersäsongen har kommit till Sydpolen, vilket innebär att solen inte lär lysa under de närmsta månaderna. Ett litet team med biologen Arthur Wilde i spetsen, stannar kvar på forskningsstationen för att undersöka klimatförändringar. Men när sommaren återvänder, finner biologens avlösare Johan Berg forskningsstationen tom och teamet som varit kvar under vintern är antingen döda, eller försvunna.

Johan befinner sig plötsligt mitt i jakten på en mördare, och hans fru Annika är dessutom en av de saknade. För att ta reda på vad som hänt behöver Johan förlita sig på Maggie, en ung doktor som är den enda i teamet som överlevt – eller är hon verkligen det?

The Head
Stillbild ur "The Head". Foto: Viaplay.

Många tunga skådespelare medverkar i den här nervkittlande engelsk-danska thrillern i sex delar. I rollerna ser vi bland andra internationellt kända John Lynch (The Terror), Katharine O’Donnelly (Mary Queen of Scots), Alexandre Willaume (Hidden – förstfödd) och Amelia Hoy (Killing Eve), tillsammans med Hannes Fohlin (Vår tid är nu), Richard Sammel (Casino Royale), Álvaro Morte (La casa de papel) och japanska popstjärnan Tomohisa Yamashita.

– Den här ambitiösa, scenografiskt vackra berättelsen från det frusna Antarktis är en perfekt mix av Nordic noir och John Carpenters klassiska skräckfilm The Thing, vilket skapar en unik streamingupplevelse. Den omfattande inspelningen ägde bland annat rum i en 2 000 kvadratmeter stor studio och tittaren kastas direkt in i ett nervkittlande mysterium på en av jordens mest ogästvänliga platser. NENT Groups innehållssamarbeten är verkligen globala och The Head är ytterligare ett bra exempel på detta som vi kommer att erbjuda på Viaplay under året, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

MER LÄSNING:
De bästa skräckfilmerna
Bästa serierna på Viaplay

"The Head" är regisserad av Jorge Dorado (The Pier) och skriven av Àlex och David Pastor (Carriers). Inspelningarna ägde rum både på Island och på Teneriffa och serien är producerad av Mediapro Studio i samarbete med Hulu Japan och HBO Asia. The Head är en engelsk-dansk thriller i sex delar som kommer att ha premiär på Viaplay under hösten 2020.